Ο Σταύρος Καστρινάκης έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση

Ο Σταύρος Καστρινάκης έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση

Νοέμβριος 03, 2015 - 23:23

Είναι η στιγμή που ο Σταύρος Καστρινάκης σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση, στην περιοχή της Καλαμάτας. Πανηγυρίζει καθώς είναι  μοναδικός στον κόσμο που κατάφερε να φθάσει στα 146 μέτρα βάθος στην κατηγορία του με μία και μόνο ανάσα μέσα σε μόλις 3 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

Αυτό που είχε σημασία για εκείνον όπως μας εξήγησε ήταν να είναι απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο του. Βοήθεια ο αθλητής είχε μόνο στην κατάδυση από εναλλασσόμενα βάρη που τα άφησε στην ανάδυση.

Για τη βουτιά -ρεκόρ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας ενώ υπήρχαν και δυο κριτές  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να καταγράψουν το ρεκόρ. 

Η επιλογή του Μεσσηνιακού κόλπου δεν έγινε τυχαία καθώς η θάλασσα τις περισσότερες ημέρες είναι λαδί και έχει το απαιτούμενο βάθος για τη συγκεκριμένη βουτιά. Βουτιά που λίγοι τόλμησαν να κάνουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Σταύρος Καστρινάκης προετοιμαζόταν 6 μήνες για  το ρεκόρ και περήφανος τώρα ετοιμάζεται να σπάσει το επόμενο ρεκόρ που είναι να καταδυθεί χωρίς καμία βοήθεια .