O Kurt Sorge νικητής στο Red Bull Rampage του 2017

O Kurt Sorge νικητής στο Red Bull Rampage του 2017

Οκτώβριος 30, 2017 - 16:26

To Red Bull Rampage του 2017 ολοκληρώθηκε με τον Kurt Sorge να φεύγει νικητής για τρίτη φορά. Έτσι έγινε ο πρώτος αναβάτης που κατακτά τρεις νίκες στον κορυφαίο διαγωνισμό Freeride MTB του πλανήτη. Ο φοβερός Cam Zink και ο τοπικός Ethan Nell συμπλήρωσαν το βάθρο στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το Red Bull Rampage του 2017 μπορεί να καταχωρηθεί ως ένα από τα κορυφαία στην ιστορία του θεσμού. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, έτσι είδαμε 18 από τους αναβάτες που αγωνίστηκαν στον τελικό να ολοκληρώνουν σχεδόν τέλεια runs, ενώ ελάχιστες ήταν οι πτώσεις.

Στο νικηφόρο run του ο Sorge είχε εκπληκτική ροή και παράλληλα έβγαλε μια σειρά από ιδιαίτερα τεχνικά flips που άφησαν τους πάντες με ανοιχτό το στόμα. Εξίσου εκτίμησαν την κατάβαση του οι κριτές οι οποίοι τον βαθμολόγησαν με 92,66 βαθμούς.

Δεν έχω λόγια να το εκφράσω και ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Έπεσε πολύ δουλειά εδώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες και πραγματικά δεν ξέρω πως να ευχαριστήσω την ομάδα του σκαψίματος, όλους τους συμπατριώτες μου και τους οπαδούς μου που με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια

Ο Sorge κάνει ένα εντυπωσιακό back flip

Ο Zink ξεκίνησε τέταρτος την πρώτη κατάβαση και έμεινε επικεφαλής του αγώνα μέχρι τη στιγμή που πέρασε ο Sorge την γραμμή του τερματισμού. Στο run του Zink τον είδαμε να κατεβαίνει μια εξωφρενικά απότομη γραμμή από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ παράλληλα έχωσε δύο φοβερά back flips από flat step downs. Ο Zink είχε ένα εξίσου εντυπωσιακό δεύτερο run, ωστόσο μια πτώση σε προσπάθεια για front flip στο τελευταίο άλμα δεν του επέτρεψε να εντυπωσιάσει τους κριτές και να βελτιώσει την βαθμολογία του.

Ο Cam Zink βγάζει flip στο Red Bull Rampage

Ένας ακόμη αναβάτης που φρόντισε να αφήσει το στίγμα του ήταν ο 20χρονος rookie, Ethan Nell. Ο μόνιμος κάτοικος της Utah είχε ένα ουδέτερο πρώτο run, στο δεύτερο όμως τον είδαμε να ανεβάζει εντυπωσιακά την ταχύτητά του, να βελτιώνει τη ροή του, αλλά και να βγάζει εξαιρετικά τεχνικά trick σε πολύ εκτεθειμένα σημεία της πίστας, όπου άλλοι αναβάτες προτίμησαν να μη ρισκάρουν. Έτσι εντυπωσίασε τους κριτές και πήρε την τρίτη θέση.

Πηγή: redbull.gr