Ο Hall πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο Red Bull Air Race

Ο Hall πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο Red Bull Air Race

Σεπτέμβριος 25, 2015 - 14:59

Μετά από φανταστικές πτήσεις εν μέσω δυνατών ανέμων που έπνεαν πάνω από το Red Bull Ring, ψηλά στις αυστριακές Άλπεις, ο Matt Hall κατάφερε να επικρατήσει του πρωτοπόρου της βαθμολογίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race, Paul Bonhomme. Ο τοπικός ήρωας, Hannes Arch, χτύπησε πυλώνα στην πρώτη του προσπάθεια και αποκλείστηκε.

ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ, Αυστρία – O Αυστραλός Matt Hall πήρε μία εμφατική νίκη με φόντο τις αυστριακές Άλπεις, επικρατώντας του Βρετανού Paul Bonhomme σε ένα δραματικό τελικό. Ο Αμερικανός Kirby Chambliss ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά από την αερομαχία της Νέας Υόρκης το 2010.

Η πρώτη νίκη στην καριέρα του Hall ήρθε μετά από αλάνθαστη πτήση, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στο οροπέδιο του Σπίλμπεργκ. Ο χρόνος του, 56.851, ήταν ο καλύτερος της ημέρας και οριακά αρκετός για να του χαρίσει τη νίκη αφού ο Bonhomme σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 56.008! Έτσι ο Hall πήρε τους 12 βαθμούς που χαρίζει η πρώτη θέση στο υψηλών ταχυτήτων και χαμηλών πτήσεων σπορ. Μάλιστα η διαφορά των 57 χιλιοστών του δευτερολέπτου, είναι η μικρότερη που έχει σημειωθεί στην ιστορία του σπορ, σπάζοντας το ρεκόρ των 71 χιλιοστών που ίσχυε από την Κροατία.

Αυτή η επιτυχία που ήρθε μπροστά σε 20 χιλιάδες θεατές, ανέβασε τον Hall στους 50 βαθμούς, μόλις πέντε λιγότερους από τον Bonhomme! Μετά την ολοκλήρωση της έκτης αερομαχίας της σεζόν, απομένουν μόνο δύο στάσεις στις Η.Π.Α όπου θα κριθεί ο φετινός τίτλος. Ήταν η πρώτη νίκη Αυστραλού σε αυστριακό Grand Prix, από τις νίκες του Alan Jones το 1977 και το 1979 αλλά και του Jack Brabham από το 1963! «Νιώθω υπέροχα», είπε πανευτυχής ο Hall που φέτος έχει ανέβει πέντε φορές στο βάθρο. «Είναι φοβερό που επιτέλους πανηγύρισα την πρώτη μου νίκη. Ήταν μία δύσκολη ημέρα, κυνήγησα τη νίκη και τελικά την πήρα με μία καθαρή πτήση στον τελικό».

Πετώντας μόλις μερικά μέτρα από το έδαφος, με ταχύτητες που έφταναν τα 370 χλμ/ώρα, οι 14 πιλότοι είχαν να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις σε αυτή την εναέρια διαδρομή που βρισκόταν πάνω από την πίστα της Formula 1. Εκτός από τους ισχυρούς ανέμους, είχαν να αντιμετωπίσουν και τις υψομετρικές διαφορές. Πάντως, παρότι φέτος αποκλείστηκε νωρίς, ο Arch διατηρεί το ρεκόρ πίστας που είναι στα 55.545 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race μεταφέρεται στο Τέξας των Η.Π.Α., στις 26-27 Σεπτεμβρίου.

Η τελική κατάταξη στο Σπίλμπεργκ:

1. Matt Hall (Αυστραλία), 2. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία), 3. Kirby Chambliss (ΗΠΑ), 4. Martin Sonka (Τσεχία), 5. Pete McLeod (Καναδάς), 6. Matthias Dolderer (Γερμανία), 7. Michael Goulian (ΗΠΑ), 8. Peter Besenyei (Ουγγαρία), 9. Nicolas Ivanoff (Γαλλία), 10. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία), 11. Juan Velarde (Ισπανία), 12. Hannes Arch (Αυστρία), 13. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), 14. François Le Vot (Γαλλία)

Η βαθμολογία:

1. Bonhomme 55 βαθμοί, 2. Hall 50, 3. Arch 30, 4. Sonka 23, 5. McLeod 18, 6. Lamb 17, 7. Dolderer 15, 8. Muroya 11, 9. Ivanoff 11, 10. Goulian 10, 11. Chambliss 9, 12. Besenyei 8, 13. Velarde 0, 14. Le Vot 0