Ο Γύρος των Αβάντων

Ο Γύρος των Αβάντων

Νοέμβριος 25, 2013 - 18:21
Date: 
30/11/2013

Ο Γύρος της Aβάντων είναι ένα πρωτότυπο ποδηλατικό event που διοργανώνεται από το 48x17 Cycles το τελευταίο τριήμερο του Νοεμβρίου με κέντρο την Νότια Εύβοια.

Οι "αγωνιστικές εκδρομές" του καταστήματος 48x17 συνεχίζονται, αυτή τη φορά με ένα ενδιαφέρον Brovet στη Νότια Εύβοια. Η ιδέα της διαδρομής είναι παρμένη από την ελληνική μυθολογία αλλά η υλοποίησή της αφορά τη σύγχρονη, ποδηλατική πραγματικότητα!

Οι Άβαντες ήταν ένας προϊστορικός ελληνικός λαός της Εύβοιας, σύμφωνα με τους μύθους, πρόγονη των Αβάντων ήταν η νύμφη Άβα, η οποία ενώθηκε με τον Ποσειδώνα. Οι Άβαντες ήταν ένας επεκτατικός λαός με πλούσια ιστορία και ήταν γνωστοί στον αρχαίο κόσμο επειδή ξύριζαν το μπροστινό του κεφαλιού αφήνωντας αλογοουρά στο πίσω μέρος, προκειμένου να μη μπορούν να τους πιάσουν από τα μαλλιά οι αντίπαλοί τους. Η πολεμική τους ικανότητα  δε ήταν ευρύτατα αναγνωρισμένη.

Η ίδέα είναι να διασχίσουν οι συμμετέχοντες μερικά από τα ομορφότερα σημεία της Νότιας Εύβοιας, περνώντας από πυκνά δάση και διασχίζοντας τους άγριους άγνωστους δρόμους της Νότιας Εύβοιας. "Θα περάσουμε από τη λίμνη της Δυστού, θα ανέβουμε στις παγωμένες πλαγίες της Δίρφυς και τέλος θα κατηφορίσουμε προς την Αθήνα. Στόχος των Brovet όπως πάντα είναι να τρώμε μαζί κάθε βράδυ, σε μια μεγάλη παρέα, όπως και στην Πελοπόνησσο", δηλώνουν οι διοργανωτές.

Το τριήμερο αφορά ποδήλατα δρόμου και ποδηλάτες εξοικειωμένους με αποστάσεις 50+ χλμ. Mια ποδηλατική περιπέτεια, στην οποία θα ξεκινήσουν συν-ποδηλάτες και θα τερματίσουν φίλοι. Πιο συγκεκριμένα η διοργάνωση επιθυμεί να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να σχηματίσουν γκρουπάκια ίδιας δυναμικής που θα λειτουργήσουν σε ένα ύφος συναγωνιστικό και φίλαθλο.

Διαδρομή:

  • Hμέρα 1η. Ζέσταμα: Αθήνα – Αγ. Απόστολοι                                        87 χλμ
  • Ημέρα 2η. Βαθιά Ψυχή: Αγ. Απόστολοι – Καταφύγιο Δίρφυς            75 χλμ
  • Ημέρα 3η. Ντεμαράζ: Καταφύγιο Δίρφυς – Αθήνα                            121 χλμ

Το event δεν είναι αγώνας, δεν θα έχει δηλαδή νικητή, θα έχει όμως κατάταξη με βάση το χρόνο τερματισμού, όπως ακριβώς και τα brevet. Θα υπάρξουν 3 διαφορετικές κατάξεις ημέρας και μια τελική και για τα 3 ΕΤΑΠ.

πηγή: http://www.mbike.gr