O Γιώργος Μάνος στο Red Bull Circle of Balance της Ιαπωνίας

O Γιώργος Μάνος στο Red Bull Circle of Balance της Ιαπωνίας

Αύγουστος 29, 2012 - 13:16

Το Red Bull Circle of Balance είναι ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς BMX Flatland στον κόσμο, καθώς συμμετέχουν με πρόσκληση οι καλύτεροι riders παγκοσμίως. Ο Έλληνας BMX rider Γιώργος Μάνος, ξεχώρισε ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές και έλαβε πριν λίγες μέρες την πρόσκληση για να βρεθεί στο Kyoto της Ιαπωνίας και να συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση στις 8 Σεπτεμβρίου!

-Πως αισθάνεσαι που έχεις προσκληθεί να συμμετάσχεις σε μια πρόκληση με τους καλύτερους του είδους;
"Αισθάνομαι υπέροχα! Είναι μεγάλη τιμή που επιλέχτηκα να συμμετάσχω σε ένα τέτοιου μεγέθους event και ευχαριστώ πολύ την Red Bull για την μοναδική ευκαιρία που μου δίνει να συναγωνιστώ με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του flatland παγκοσμίως. Η αλήθεια είναι πως δεν το 'χω συνειδητοποιήσει ακόμα, είναι σαν όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα!"

-Είσαι έτοιμος να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να πάρεις μια θέση στο βάθρο;
"Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το ξέρω, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία. Από πλευράς μου έκανα και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, από 'κει και πέρα όλα είναι θέμα ψυχραιμίας και εκτέλεσης του προγράμματος την κατάλληλη στιγμή. Λαμβάνοντας υπόψιν το επίπεδο των συναθλητών μου, ο πήχης είναι πολύ ψηλά, ελπίζω σε μια καλή εμφάνιση και όσο για το βάθρο... λίγη τύχη θα βοηθήσει πιστεύω!" -Είναι σημαντική εμπειρία να παίρνεις μέρος σε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό όπως το Red Bull Circle of Balance και τι θα προσφέρει αυτή η συμμετοχή;
"Πρόκειται για μοναδική εμπειρία και πέραν των αποτελεσμάτων, μόνο και μόνο η συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, σε ένα "εξωτικό" μέρος όπως η Ιαπωνία, είναι ένα πολύτιμο και ξεχωριστό δώρο. Πιστεύω πως θα με βοηθήσει στο να αντιμετωπίζω τους διαγωνισμούς με περισσότερη ψυχραιμία και διαφορετικό μάτι από 'δω και πέρα και σίγουρα ανυπομονώ να το ζήσω!"

O Γιώργος, που ζει στα Ιωάννινα, ασχολείται με το BMX τα τελευταία 11 χρόνια και είναι μέλος του Heresy crew.

Λίγα λόγια για το Red Bull Circle of Balance:
Το πρώτο Red Bull Circle of Balance διοργανώθηκε το 2002 στο Oberhausen της Γερμανίας, με τη συμμετοχή 18 κορυφαίων αναβατών απ' όλο τον κόσμο. Με τις 1-on-1 αναμετρήσεις, έφερε ένα νέο στυλ και ανέβασε τον πήχη στους διαγωνισμούς του είδους. Με το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης και το μέγεθος του event, αναγνωρίστηκε αμέσως σε διεθνές επίπεδο και μπήκε στην πρώτη γραμμή των διαγωνισμών BMX-Flatland. Φέτος το Red Bull Circle of Balance φιλοξενείται για δεύτερη φορά στην Ιαπωνία, μια χώρα αφοσιωμένη στη σκηνή του Flatland με riders που έχουν υψηλό επίπεδο και δεξιότητες, και αναμένουμε να δούμε νέα trick και εξελίξεις.

redbull.com.gr

vimeo://v/37017208