Ο Gary Hunt για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής

Ο Gary Hunt για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής

Οκτώβριος 03, 2012 - 07:37

Το «Διαμάντι της Βρετανίας» πρωταθλητής για το 2012!

Ο Gary Hunt αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής στον μεγάλο τελικό του RedBullCliffDivingWorldSeries2012, που πραγματοποιήθηκε στο παραμυθένιο WadiShab, στο σουλτανάτο του Ομάν.

Μπορεί στον τελευταίο και καθοριστικό γύρο, ο OrlandoDuqueαπό την Κολομβία να ανέβασε την ένταση πραγματοποιόντας μια άψογη τελευταία βουτιά, ωστόσο ο Βρετανός πρωταθλητής με την υψηλότερη βαθμολογία για τη δυσκολότερη κατάδυση της ημέρας (173.25 βαθμοί), είχε ήδη προδιαγράψει τα αποτελέσματα.

Πέντε χιλιάδες κατενθουσιασμένοι θεατές έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της πιο εντυπωσιακής αναμέτρησης και του πρώτου διαγωνισμού RedBullCliffDivingσε αραβικό έδαφος, παρουσία της Υψηλότητας του SayyedTareqShabibAlSaid. Υπερασπιζόμενος για μια ακόμη χρονιά τον τίτλο του, το «Διαμάντι της Βρετανίας» κυριάρχησε σε αυτή την τελική αναμέτρηση κερδίζοντας μάλιστα με διαφορά μόλις 1.85 βαθμών, τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή DavidColturiαπό την Αμερική. «Αυτή η χρονιά ήταν αδιαμφισβήτητα η δυσκολότερη όλων. Αισθανόμουν ότι όλοι σχεδόν οι αθλητές ήταν στα καλύτερα τους ανεβάζοντας τρομερά τον πήχη. Περιμένοντας τα αποτελέσματα, βίωσα μια από τις πιο αγχωτικές στιγμές της ζωής μου. Η βουτιά του Orlando ήταν απίστευτη και περίμενα να δω με αγωνία το σκορ. Αυτός ο αγώνας ήταν με διαφορά ο καλύτερος που συμμετείχα!» δήλωσε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Με νίκη στον πρώτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος και πέντε συνεχόμενες δεύτερες θέσεις, ο 38χρόνος OrlandoDuqueεπέστρεψε δυναμικά έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στον αστράγαλο. «Ήξερα ότι αν ο Garyέκανε καλή βουτιά θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να τον ξεπεράσω όπως και επιβεβαιώθηκε.  Ένα χρόνο πριν, όταν έσπασα τον αστράγαλο μου, δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσα να διεκδικώ σήμερα τον τίτλο στην τελευταία μου βουτιά και είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για την επίδοση μου» ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα.

Τα σμαραγδένια πράσινα νερά, οι δραματικοί πέτρινοι σχηματισμοί και το πάθος των κατοίκων του Ομάν δημιούργησαν το ιδανικότερο σκηνικό για τις πτήσεις των 3 δευτερολέπτων που κατέληγαν σε ένα φαράγγι, δυο ώρες νότια της πρωτεύουσας Muscat. Ίσως ο πιο εντυπωσιακός νεοεισερχόμενος για το 2012, ο StevenLobueαπό την Αμερική, άφησε το στίγμα του στην τελική κατάταξη καθώς προστέθηκε το όνομα του στην λίστα των νικητών κατά την έκτη στάση. Οι αθλητές που συμπληρώνουν την πεντάδα και εξασφαλίζουν το εισιτήριο για το CliffDivingWorldSeries2013 είναι ο Ρώσος ArtemSilchenkoκαι ο Αμερικανός DavidColturi.

Σχεδόν 300 ανταγωνιστικές καταδύσεις, επτά διαφορετικά ονόματα στο βάθρο των νικητών και επτά συγκλονιστικοί αγώνες με φόντο μοναδικά φυσικά ή αστικά τοπία κατέστησαν την τέταρτη χρονιά του RedBullCliffDivingWorldSeries2012 την πιο εντυπωσιακή μέχρι σήμερα.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 2012

1

GaryHunt

ΗΒ

860

2

Orlando Duque

ΚΟΛ

840

3

Steven Lobue

ΗΠΑ

740

4

Artem Silchenko

ΡΩΣ

670

5

David Colturi

ΗΠΑ

550

6

Michal Navratil

ΤΣΕΧ

400

7

Anatoliy Shabotenko

ΟΥΚ

400

8

Kent De Mond

ΗΠΑ

380

9

Blake Aldridge

ΗΒ

290

10

Alain Kohl

ΛΟΥΞ

280

11

Cyrille Oumedjkane

ΓΑΛΛ

189

12

Hassan Mouti (wildcard)

ΓΑΛΛ

90

13

Jonathan Paredes (wildcard)

ΜΕΞ

70

14

Todor Spasov (wildcard)

ΒΟΥΛ

60

15

Slava Polyeshchuk (wildcard)

ΟΥΚΡ

50

16

Jorge Ferzuli

ΜΕΞ

38

17

Kris Kolanus (wildcard)

ΠΩΛ

30

18

Kyle Mitrione (wildcard)

ΗΠΑ

26

19

Genna Kutsenko (wildcard)

ΟΥΚΡ

10

20

Sasha Kutsenko (wildcard)

ΟΥΚΡ

8

21

Matthew Cowen (wildcard)

ΗΒ

8