O Bonhomme δοκιμάζεται στην έδρα του Arch

O Bonhomme δοκιμάζεται στην έδρα του Arch

Σεπτέμβριος 07, 2015 - 10:32

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race μπαίνει στην τελική ευθεία, με την αερομαχία στις αυστριακές Άλπεις στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου να μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική! Ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Paul Bonhomme, θα δεχθεί έντονη πίεση από τον Αυστραλό Matt Hall αλλά και τον τοπικό ήρωα, Hannes Arch, στην προσπάθειά τους να τον πλησιάσουν στη βαθμολογία.

ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ, Αυστρία – Ο Bonhomme ταξιδεύει στην Αυστρία αναζητώντας «εκδίκηση» για την περυσινή απώλεια του τίτλου αφού στο συγκεκριμένο αγώνα είχε περιοριστεί στην πέμπτη θέση, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανακηρυχτεί για τρίτη συνεχόμενη χρόνια παγκόσμιος πρωταθλητής. Μάλιστα εκείνο το αποτέλεσμα, τον είχε ρίξει τρίτο στην τελική βαθμολογία, πίσω από τον κάτοχο του τίτλου και επίσης Βρετανό, Nigel Lamb, καθώς και τον Hannes Arch.

Ο Αυστριακός, πρωταθλητής το 2008 και νικητής δύο αγώνων φέτος, ξέρει πως αν καταφέρει με την υποστήριξη των συμπατριωτών του να πάρει τους 12 βαθμούς της νίκης, θα μπει ξανά στην κούρσα του τίτλου. Ο Bonhomme προηγείται στη βαθμολογία με 46 βαθμούς, ενώ απομένουν τρεις γύροι για την ολοκλήρωση της σεζόν. Ο Matt Hall είναι δεύτερος με 38 βαθμούς ενώ ο Arch τρίτος με 30. Ο Martin Sonka που είναι σε φόρμα ανέβηκε στους 18 βαθμούς, ενώ ο Nigel Lamb έχει 17.

«Ανυπομονώ για τον αγώνα στο Σπίλμπεργκ καθώς είσαι πάντα πιο ενθουσιασμένος μετά από μία νίκη», είπε ο Bonhomme που αποτελεί τον πιο επιτυχημένο πιλότο στην ιστορία του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ στον κόσμο, με 18 νίκες. Ο Βρετανός είχε τεθεί δις αντιμέτωπος με τον Arch στον προηγούμενο γύρο του πρωταθλήματος, στο Άσκοτ της Αγγλίας. Εκεί ο Αυστριακός είχε επικρατήσει στη μονομαχία τους στο γύρο των 14ων σημειώνοντας μάλιστα χρόνο ρεκόρ. Ωστόσο, ο Bonhomme συνέχισε ως «καλύτερος χαμένος» και οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι στο γύρο των 8. Εκεί ο Bonhomme πέταξε πρώτος και έκανε καλό χρόνο αλλά ο Arch αντιμετώπισε δράμα καθώς ο κινητήρας του αεροπλάνου του παρέδωσε πνεύμα. Έτσι ο Bonhomme πέρασε στο Final 4 και τελικά κατέκτησε και τη νίκη.

«Είναι δυσάρεστο να μην έχεις καν την ευκαιρία να πετάξεις. Θύμωσα από αυτή την εξέλιξη και είναι θετικό να είσαι θυμωμένος και διψασμένος για νίκες όταν αγωνίζεσαι εντός έδρας», σχολίασε ο Arch, νικητής φέτος στην Κροατία και την Ουγγαρία.

Ανάμεσα στους πιλότους που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν το Σαββατοκύριακο, είναι ο Γερμανός Matthias Dolderer, ο Ιάπωνας Yoshihide Muroya, ο Αμερικανός Michael Goulian, ο Ούγγρος Peter Besenyei και ο νικητής του περυσινού αγώνα στην Αυστρία, ο Γάλλος Nicolas Ivanoff. Ο Dolderer είναι σταθερά γρήγορος φέτος, ο Muroya βρέθηκε στο βάθρο στο Άσκοτ, ο Goulian θέλει να ανεβάσει ρυθμό ενόψει των δύο μαχών στον εναέριο χώρο των Η.Π.Α. ενώ ο Besenyei έχει δύο συνεχόμενες έκτες θέσεις με το νέο του αεροπλάνο, ένα Edge 540 V3.

Η βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

1. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία) 46 πόντοι, 2. Matt Hall (Αυστραλία) 38, 3. Hannes Arch (Αυστρία) 30, 4. Martin Sonka (Τσεχία) 18, 5. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία) 17, 6. Pete McLeod (Καναδάς) 14, 7. Matthias Dolderer (Γερμανία) 12, 8. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία) 11, 9. Nicolas Ivanoff (Γαλλία) 11, 10. Michael Goulian (Η.Π.Α.) 8, 11. Peter Besenyei (Ουγγαρία) 8, 12. Kirby Chambliss (ΗΠΑ) 2, 13. Juan Velarde (Ισπανία) 0, 14. Francois Le Vot (Γαλλία) 0