Nike+ Running, είσαι fit και τρέχεις με 1 δισεκατομμύριο φίλους

Nike+ Running, είσαι fit και τρέχεις με 1 δισεκατομμύριο φίλους

Οκτώβριος 05, 2012 - 22:24

Είναι κάποια apps που πρέπει να έχεις στο iPhone. Το Nike+ Running είναι ένα από αυτά, ακόμα και αν ο τύπος σου δεν είναι απόλυτα fit αλλά προτιμάς το καλό φαγητό και τις απολαύσεις της ζωής αντί για το τρέξιμο. Η δουλειά και η πρόοδος που έχει κάνει η Nike είναι αξιοσημείωτη.

Η εφαρμογή έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με το UI και τις δυνατότητες να έχουν φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Για αυτό άλλαξε και το όνομα σε Nike+ Running από το παλιότερο και πιο geeky Nike+ GPS.

Η ιδέα του Nike+ Running είναι εξαιρετικά απλή. Καταγράφει στο iPhone με την βοήθεια του GPS την πορεία που ακολουθεί ο χρήστης τρέχοντας ή περπατώντας και προσφέρει στοιχεία για την ταχύτητα, τους χρόνους ανά χιλιόμετρο κλπ. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων αλλά στην πραγματικότητα το Nike+ Running είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Με το νέο UI, την σύνδεση με το Facebook και τις νέες λειτουργίες η Nike πάει ένα βήμα μπροστά και δημιουργεί μια ολόκληρη εμπειρία για τον αρχάριο αλλά και προχωρημένο αθλητή. Πέρα από τα στατιστικά για τον συνολικό χρόνο της διαδρομής, τον ρυθμό ανά χιλιόμετρο και τις θερμίδες που έχουν γίνει ιδρώτας ο δρομέας μπορεί να δει την διαδρομή που ακολουθεί σε χάρτη με heatmap ενώ ακούει την μουσική που έχει ήδη αποθηκευμένη σε λίστες του iPod.

Τρία αγαπημένα χαρακτηριστικά στο Nike+ Running είναι το νέο lock screen, η γρήγορη πρόσβαση στους lap χρόνους κάθε χιλιομέτρου και η δυνατότητα το iPhone να δίνει προτεραιότητα στο Nike+ Running αντί για εισερχόμενες κλήσεις.

Προτιμώ να έχω το iPhone στην κωλότσεπη του σορτς αντί για το Armband στο χέρι. Με το νέο Nike+ Running η οθόνη του iPhone κλειδώνει αλλά η εφαρμογή να συνεχίζει να δείχνει δεδομένα: απόσταση, χρόνος, ρυθμό, σήμα GPS, χάρτη.

Στο τέλος κάθε διαδρομής, αν χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες εκτός της σύνοψης, με μια απλή στροφή του iPhone στο πλάι (landscape) εμφανίζονται οι χρόνοι κάθε χιλιόμετρου με lap και split. Όση ώρα διαρκεί το τρέξιμο το Nike+ Running είναι Νο1 προτεραιότητα απέναντι στις εισερχόμενες κλήσεις του iPhone, εκτός και αν απενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη επιλογή.

Το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό του Nike+ Running είναι ότι πλέον αποτελεί πλατφόρμα, όπως το Facebook και το Google, για αυτούς που τρέχουν συστηματικά αλλά για αυτούς που μόλις ξεκινάνε ή απλά περπατάνε. Η σύνδεση με το Facebook και το Twitter προσφέρει την δυνατότητα για sharing. Υπάρχουν και τα Cheers που μεταφέρουν τα Likes από το Facebook σε πραγματικό χρόνο στο Nike+ Running ως χειροκροτήματα και φωνές.

Τα στατιστικά είναι διαθέσιμα κάθε στιγμή από το iPhone αλλά και το web όπως και η γενική εικόνα για το πόσο fit και πιθανότατα υγιής είναι κάποιος ανάλογα με τις επιλογές της καθημερινότητας του. Αυτό σημαίνει καταμέτρηση θερμίδων, χιλιόμετρα με διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια, το νέο NikeFuel σκορ, απόσταση ανά μήνα και έτος, meta data όπως θερμοκρασία και διάθεση κλπ.

Με μηδενικό κόστος, το Nike+ Running διατίθεται στο App Store εντελώς δωρεάν (αλλά και για Android), το κάθε iPhone μετατρέπεται σε ένα προσωπικό εργαλείο fitness και υγείας. Κάθε μέρα βελτιώνεσαι γνωρίζοντας το πως, το που, το πότε και το γιατί. Κάθε μήνα μετράς χιλιόμετρα ακόμα και αν περπατάς. Μπορείς να μοιραστείς και να παρακινήσεις φίλους και γνωστούς να σηκωθούν και αυτοί από τον καναπέ ή να ζητήσεις την βοήθεια τους μέσω Facebook για να πετύχεις νέο ρεκόρ με Cheers.

περισσότερα στο pestaola.gr