Νέο Παννελλήνιο Ρεκόρ Απόστασης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - 173,3 χλμ από τον Domenico Pizzi

Νέο Παννελλήνιο Ρεκόρ Απόστασης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - 173,3 χλμ από τον Domenico Pizzi

Αύγουστος 28, 2012 - 12:51

Απίστευτη Διάσχιση Πελοποννήσου!

από το drflight.blogspot.gr

Γράφαμε πριν τρία ακριβώς χρόνια στις 6 Σεπτεμβρίου 2009 στην ανάρτησή μας με τίτλο ...

Kατασκοπεύοντας τον Ντομένικο ..!
''Ήρθες πάλι και όπως πάντα μας έχεις βάλει στην πρίζα...
Δεν ξέρω που θα πάει με εσένα αυτή η ιστορία και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι είσαι κομμάτι ..άτυχος. Γιατί η γυναίκα που αγάπησες στην Ελλάδα δεν κατάγεται από τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας αλλά από την Πελοπόνησσο, που ναι είναι κάπως ..μεγάλη, αλλά δεν παύει να είναι νησί!
Κι αυτό είναι όπως και να το δεις, ένα εμπόδιο στο πόσο μεγάλη απόσταση μπορείς να κάνεις με ένα Παραπέντε... ..''

Και  όμως ο Domenico τα κατάφερε ξεκινώντας την πτήση του πιο βορειανατολικά, από τα 1800 μέτρα ύψος στις Ανεμογεννήτριες του Παναχαικού. Πετώντας με το καινούργιο του Παραπέντε OZONE - Enzo (και χωρίς κάποια μηχανή εννοείται) ξεκίνησε το μακρύ ιπτάμενο ταξίδι του στο εξαιρετικά δύσκολο ανάγλυφο τεραίν της Πελοποννήσου. Πέταξε πάνω από όλες τις μεγάλες βουνοκορφές, Χελμό, Μαίναλο και Ταύγετο, για να προσγειωθεί μετά από 6 ώρες περίπου σπάζοντας όλα τα Ελληνικά ρεκόρ απόστασης, πολύ κοντά στο Γύθειο. 173,3 χιλιόμετρα απόστασης σε ευθεία!!!
Νέο Παννελλήνιο ρεκόρ από τον Domenico Pizzi σε μία ανεπανάληπτη πτήση!!!!!

 

Λίγα λόγια για τον πολύ καλό μας φίλο τον Domenico...

Ο Domenico Pizzi είναι μέλος της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Πάτρας και από τους πιο αγαπητούς φίλους, μας επισκέπτεται συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια όντας παντρεμένος τώρα πια με την εκλεκτή της καρδιάς του την Χρυσούλα από την Πάτρα. Στο παρελθόν κατοικούσε και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μόνιμα στην περιοχή μας στην Πάτρα υπηρετώντας την ιατρική στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ενώ τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Βόρεια Ιταλία υπηρετώντας εκεί την ιατρική.
Ο Domenico έχει διακριθεί πάρα πολλές φορές τόσο σε παρόμοιες πτήσεις ανοικτής απόστασης, στην Πελοπόνησσο κυρίως αλλά και σε όλη την Ελλάδα και βέβαια στην Ιταλία, όσο και σε Πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες Αλεξιπτώτου Πλαγιάς.

Και βέβαια κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την μοναδική στα χρονικά διάσχιση με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς από τον Domenico του θαλάσσιου περάσματος Ρίου - Αντιρίου, μία πτήση εξίσου μοναδική και πρωτόγνωρη που ξεκίνησε από  τον Ομπλό και κατέληξε κάπου στην Μακύνια του Αντιρίου!

Η συγκεκριμένη, πρόκειται για μία απίστευτη και εξαιρετικής δυσκολίας πτήση και ένα απρόσμενο Πανελλήνιο ρεκόρ που τίποτε δεν προμήνυε ότι μπορεί να έρθει από την Πελοπόννησο κυρίως λόγω των γεωγραφικών της περιορισμών. Παλιότερες πτήσεις στην Πελοπόννησσο είχαν φτάσει μέχρι τα 115 περίπου χιλιόμετρα. Ο Domenico εξάντλησε ίσως όλα τα περιθώρια που δίνει το μεγάλο μας νησί, τόσο μεγάλο που εμείς οι ίδιοι που το κατοικούμε δεν το αισθανόμαστε έτσι.

Του στέλνουμε τα θερμότερα συγχαρητήρια μας, την αγάπη μας και τη μεγάλη χαρά μας, καθώς χθες Κυριακή έκανε αυτό το μεγαλειώδες ''πτησουλάκι'' όπως λέει ό ίδιος και σήμερα Δευτέρα ταξιδεύει ήδη για Ιταλία!!!
Και σε ανώτερα Domenico... και σε μακρύτερα φίλε μου!!!!!!

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες του Νέου Πανελλήνιου Ρεκόρ εδώ:
http://www.sky.gr/leonardo/flight/31786