Νέες αναρριχητικές διαδρομές στο Λεωνίδιο από τους αδελφούς Remy! (video+photos)

Νέες αναρριχητικές διαδρομές στο Λεωνίδιο από τους αδελφούς Remy! (video+photos)

Ιανουάριος 31, 2013 - 10:01

Ο Claude Remy, ο γνωστός Ελβετός αναρριχητής τηρώντας την υπόσχεσή του, επέστρεψε στο Λεωνίδιο στις αρχές Ιανουαρίου του 2013 μαζί με τον αδελφό του Yves, με τον οποίο αποτελούν ένα από τα πιο φημισμένα ντουέτα στον χώρο της αναρρίχησης, και παρέμειναν για 12 ημέρες με σκοπό την αναζήτηση νέων αναρριχητικών πεδίων και τη διάνοιξη νέων διαδρομών.

Για το σκοπό αυτό αφιέρωσαν πολλές ώρες καθημερινά στα βράχια του Λεωνιδίου, έχοντας στο πλευρό τους ως οδηγό τον Γιάννη Μεταξωτό, γνώστη του αντικειμένου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και κατάφεραν να ανοίξουν 30 νέες διαδρομές με βαθμό δυσκολίας από 5 έως 7c.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους έτυχαν θερμής φιλοξενίας από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη, ενώ υποδέχτηκαν ομάδα Ελβετών αναρριχητών, που προσκλήθηκαν απ' τους ίδιους για να γνωρίσουν την περιοχή μας, και φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις νέες διαδρομές.

Τέλος, στο Λεωνίδιο συναντήθηκαν με τον καλό τους φίλο Άρη Θεοδωρόπουλο, οδηγό βουνού και προπονητή ορειβασίας-αναρρίχησης, ο οποίος στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά τους αφού προσέφερε τα υλικά αρματώματος για το στήσιμο των διαδρομών.

από το leonidion.gr

youtube://v/0EXZ0GxRAG0