Νέα πίστα από φέτος στο Χ.Κ. Καλαβρύτων

Νέα πίστα από φέτος στο Χ.Κ. Καλαβρύτων

Δεκέμβριος 04, 2014 - 15:46
Τις λευκές μέρες περιμένουν στα Καλάβρυτα προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία του για τη φετινή περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο, το οποίο αποτελεί την τονωτική «ένεση» της τοπικής οικονομίας.  Ο σχεδιασμός φέτος προβλέπει τη λειτουργία μιας ακόμα πίστας που θα απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους, τη δυνατότητα λειτουργίας του snowpark με λιγότερο ύψος χιονιού, την έκδοση εισιτηρίων κι αγορά των πακέτων all inclusive από την κεντρική πλατεία Καλαβρύτων,αλλά και τη διοργάνωση events, και happening τα Σαββατοκύριακα της χιονοδρομικής περιόδου, όπως αναφέρουν στο thebest.gr o Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς και ο νέος  Διευθυντής του Χιονοδρομικού Λεωνίδας Σπυρόπουλος.

Για το απόγευμα της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου είχε προγραμματιστεί συνάντηση του Γιώργου Λαζουρά που είναι και Προέδρος – Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού με φορείς κι επαγγελματίες της περιοχής προκειμένου να συζητηθούν τρόποι  και προγράμματα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης (all inclusive κλπ.) καθώς και προώθησης και ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

«Έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε με το πρώτο επαρκές χιόνι» δηλώνει στο  thebest.gr ο κ. Λαζουράς, οποίος ανακοίνωσε χθες την χορηγία, ύψους 126.500 ευρώ, για το 2014, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον. «Με αυτή τη χορηγία θα προμηθευτούμε νέα μηχανήματα (εκχιονιστικό και οδοστρωτήρα), θα γίνει η ενοποίηση των λειτουργιών των συστημάτων μηχανογράφησης και η ενίσχυση της πυρασφάλειας» αναφέρει.

«Ο στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τον κόσμο στο βουνό και να απλοποιήσουμε κάποιες διαδικασίες προς όφελος των σκιέρ» αναφέρει στο thebest.gr ο Λεωνίδας Σπυρόπουλος, που είναι εξαιρετικός χιονοδρόμος και προπονητής.

Η διάθεση των πακέτων all inclusive για  το Χιονοδρομικό θα διατίθενται  πριν τις γιορτές και κατά τη διάρκεια αυτών από το Τουριστικό Περίπτερο στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, καθώς στόχος είναι να  να αξιοποιηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής την εορταστική περίοδο, ώστε να ξαναφέρουν τους επισκέπτες στα Καλάβρυτα, στοχεύοντας και στο Χιονοδρομικό, ενώ η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου κι εκτός χιονοδρομικού εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη μείωση της αναμονής εντός του κέντρου.

Η νέα πίστα που θα λειτουργήσει απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους χιονοδρόμους, εξηγεί ο κ. Σπυρόπουλος, η οποία ξεκινά από το κάτω μέρος του κέντρου και φτάνει μέχρι τη Βαθιά Λάκκα . Ο νέος διευθυντής τονίζει ότι θα εφαρμοστεί «επιθετική» πολιτική για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και σκιέρ στο Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.

Υπενθυμίζεται ότι το  Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων διαθέτει  το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ και μάλιστα ήταν το πρώτο που το απέκτησε.

Πηγή: thebest.gr