NAOBB: Windsurf Long Distance 7 και 8 Νοεμβρίου - Βάρκιζα Λαγονήσι

NAOBB: Windsurf Long Distance 7 και 8 Νοεμβρίου - Βάρκιζα Λαγονήσι

Νοέμβριος 03, 2015 - 19:36
Date: 
07/11/2015

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης-Βάρκιζας διοργανώνει αγώνα windsurf Long Distance στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Οι ετοιμασίες για τον αγώνα, έχουν ήδη ξεκινήσει. Εναλλακτικές ημερομηνίες σε περίπτωση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών ορίζονται οι 21 και 22 Νοεμβρίου.

Ο αγώνας της χρονιάς στον οποίο ΟΛΟΙ είναι ευπρόσδεκτοι, πλησιάζει. Όσοι δεν έχετε ξανατρέξει ποτέ σε αγώνες windsurf, αυτή είναι η ευκαιρία σας να ξεκινήσετε. 
Ο αγώνας παρουσιάζει κάποιες μικρές διαφορές σε σχέση με προηγούμενα Long Distance που έχουμε διοργανώσει, τις οποίες εξηγούμε παρακάτω. 
Θα στηθούν δύο στίβοι οι οποίοι θα έχουν κοινή εκκίνηση από την στεριά ή από τη θάλασσα μέσα στον κόλπο της Βάρκιζας και κοινό τερματισμό στη στεριά μπροστά στον ΝΑΟΒΒ. Στον «μεγάλο» στίβο το σημείο στροφής θα είναι στο Λαγονήσι ή στη Σαρωνίδα ανάλογα με τη διεύθυνση του ανέμου. Στον «μικρό» στίβο το σημείο στροφής θα είναι κοντά στο Ποντικονήσι. Σε περίπτωση που έχουμε κατάλληλο άνεμο και τις δυο ημέρες του αγώνα, σκοπεύουμε την πρώτη μέρα να κάνουμε την κλασική εκκίνηση από τη στεριά με τη «γουρούνα», ενώ τη δεύτερη μέρα σε στιλ Defi Wind με φουσκωτό σκάφος.
Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τον διαχωρισμό των κατηγοριών:
1. κατηγορία Formula. Κάνει δύο γύρους (laps) στον μεγάλο στίβο. Αφορά όσους αγωνίζονται με εξοπλισμό Formula.
2. Κατηγορία Slalom. Κάνει δύο γύρους (laps) στον μεγάλο στίβο. Αφορά όσους αγωνίζονται με εξοπλισμό Slalom.
3. Κατηγορία Raceboard. Κάνει δύο γύρους (laps) στον μεγάλο στίβο. Αφορά όσους αγωνίζονται με σανίδες RSX, Bic Techno, longboards και γενικότερα σανίδες με κεντρική καρίνα.
4. Κατηγορία Women open. Κάνει δύο γύρους (laps) στον μεγάλο στίβο. Αφορά όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως εξοπλισμού.
5. Κατηγορία Freeride Advanced. Κάνει ένα γύρο (lap) στον μεγάλο στίβο. Αφορά όσους αγωνίζονται με εξοπλισμό Freeride και είναι αρκετά έμπειροι και προπονημένοι ώστε να ολοκληρώσουν ένα γύρο στον μεγάλο στίβο.
6. Κατηγορία Νέοι U19 open. Κάνει ένα γύρο (lap) στον μεγάλο στίβο. Αφορά νέους κάτω των 19 ετών ανεξαρτήτως εξοπλισμού.
7. Κατηγορία Freeride U17. Κάνει δύο γύρους (laps) στον μικρό στίβο. Αφορά παιδιά κάτω των 17 ετών ανεξαρτήτως εξοπλισμού.
8. Κατηγορία Freeride. Κάνει δύο γύρους (laps) στον μικρό στίβο. Αφορά όσους είναι από 17 ετών και πάνω ανεξαρτήτως εξοπλισμού.
Η αρίθμιση των κατηγοριών θα παραμείνει σταθερή ώστε να γίνονται πιο εύκολα οι διευκρινήσεις. Προσοχή στον διαχωρισμό των κατηγοριών 5 και 8. 
Θα γίνει επιπλέον βράβευση στον νεότερο και μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή που θα τερματίσει έστω και σε μία από τις δύο ιστιοδρομίες.
Η προκήρυξη του αγώνα είναι διαθέσιμη στο www.naovv.gr.
Το πρόγραμμα του αγώνα θα το βρείτε διαβάζοντας την προκήρυξη.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται online στο www.naovv.gr. Tο online σύστημα εγγραφών είναι ανοιχτό και μπορείτε να εγγραφείτε.
Την πρώτη ημέρα των αγώνων, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους (registration) στην γραμματεία του ΝΑΟΒΒ.
Το κόστος συμμετοχής είναι 25,00€.
Ασφάλεια. Μια αστική ασφάλεια προς τρίτους για το σκάφος με το οποίο θα αγωνιστείτε, είναι υποχρεωτική. Όλοι οι αθλητές, θα πρέπει να καταθέσουν το αντίγραφο στη γραμματεία του ομίλου, την ημέρα των αγώνων.
Δηλώσεις της τελευταίας στιγμής θα γίνονται δεκτές, αλλά για την αποφυγή συνωστισμού και πιθανή καθυστέρηση της προκαθορισμένης ώρας εκκίνησης, δεν το συνιστούμε.
Νούμερα στα πανιά είναι υποχρεωτικά.. Το ιδανικό νούμερο είναι άσπρο αυτοκόλλητο με τον αριθμό τυπωμένο σε μαύρο χρώμα διάστασης περίπου 50x30εκ για έναν τριψήφιο αριθμό, μη συμπεριλαμβανομένου το GRE το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό.
Όσοι λάβετε μέρος για πρώτη φορά σε αγώνα και δεν έχετε αριθμό ιστίου, η διαδικασία είναι η εξής:
α) Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του ΝΑΟΒΒ (2108974305) μεταξύ 13.30-17.30 και ζητήστε να σας παραχωρηθεί αριθμός ιστίου. 
β) Kάντε δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στο www.naovv.gr
γ) Κολλήστε στα πανιά σας τον αριθμό ιστίου που σας παραχώρησε ο όμιλος, και απο τις δύο μεριές (δεξίνεμα, αριστερήνεμα).
Συνιστώμενος βοηθητικός εξοπλισμός: Σωσίβιο, camel back για νερό, κινητό σε αδιάβροχη θήκη, έξτρα σχοινάκι για downhaul ή outhaul, ρολόι κατά προτίμηση ηλεκτρονικό με αντίστροφη μέτρηση απαραίτητο σε περίπτωση εκκίνησης rabbit start σε στίλ Defi Wind.
GPS. Όσοι διαθέτουν προσωπικές συσκευές gps, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ανάλογα με τα αρχεία δεδομένων (.gpx, .sbn, .sbp) τα οποία θα συλλεχθούν μετά τον αγώνα απο ανθρώπους του HSSWA, θα προκύψει κατάταξη και βράβευση με κριτήριο το καλύτερο χρόνο ανά απόσταση.
Sign in/Sign out - απόπλου/κατάπλου. Ίσως το σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω. Όλοι οι αθλητές είναι υπορεωμένοι να υπογράφουν λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση και αμέσως μετά τον τερματισμό.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί βάση πρόβλεψης καιρού. Η επιβεβαίωσή του θα γίνει 2 ημέρες νωρίτερα. Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής πρόβλεψης θα δημοσιευθεί σχετική ανακοίνωση.
Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κυβερνητών το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί πριν τον αγώνα.

Forum αγώνα: www.windsurfing.gr