Μπεκατώρου - Τριγκώνης «ανοίγουν πανιά» για το Ρίο

Μπεκατώρου - Τριγκώνης «ανοίγουν πανιά» για το Ρίο

Μάρτιος 10, 2014 - 16:59

Δύο Ολυμπιονίκες ιστιοπλόοι, η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, ακόμη μία θέση στο βάθρο.

Αποφάσισαν, έτσι, να διαδραματίσουν ξανά πρωταγωνιστικό στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα συμμετέχοντας με το σκάφος τους στην κατηγορία «Nacra 17», η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από τρία χρόνια.

Στόχος η 10άδα στο Παγκόσμιο
Στόχος της νέας ομάδας είναι να κατακτήσει από φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σανταντέρ (8-21/9) μία θέση στην πρώτη δεκάδα, που θα της εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στους οποίους, στην κατηγορία «Nacra 17», θα λάβουν μέρος πληρώματα από 20 χώρες. 

Αν δεν τα καταφέρει φέτος, θα έχει άλλες δύο ευκαιρίες, στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2015 και του 2016.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τον ελληνικό αθλητισμό, η εθελοντική πρωτοβουλία «Ανεμος Ελλάδας» έρχεται να στηρίξει το όραμα για διάκριση, πρωτοβουλία που αν πετύχει, θα δώσει προοπτική κυρίως σε νέους αθλητές.

Το «who is who» των δύο Ολυμπιονικών
Η Σοφία Μπεκατώρου, χρυσή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα μαζί με την Αιμιλία Τσουλφά στην κατηγορία «470» και χάλκινη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στα σκάφη «Ινγκλινγκ» ως κυβερνήτης με πλήρωμα τη Σοφία Παπαδοπούλου και τη Βιργινία Κραβαριώτη, η οποία έχει συμμετάσχει σε άλλους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2012 στο Λονδίνο (τερμάτισε 4η), έχει να επιδείξει ακόμα παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρωτιές.

Όμως, και ο νέος της «συμπαίκτης», ο Κώστας Τριγκώνης, που είχε καταλάβει την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, έχει να επιδείξει επίσης σπουδαίες διακρίσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο, κατακτώντας χρυσά μετάλλια, ενώ έχει λάβει μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες (Ατλάντα το 1996, Σίδνεϊ το 2000, Αθήνα το 2004 και Πεκίνο το 2008).

από το protothema.gr