Μεμβράνες Gelanots από την Pinguin

Μεμβράνες Gelanots από την Pinguin

Δεκέμβριος 20, 2013 - 11:49

 Τι θα λέγατε για μεμβράνη μέγιστης αδιαβροχότητας, μέγιστης αναπνευσιμότητας το οποίο είναι και softshell ? και όλα αυτά σε προσιτή τιμή??

Πολύ από εμάς γνωρίζουμε τις μεμβράνες με τεχνολογία Goretex. Κυρίως επειδή είναι οι εμπορικότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες (Hyvent κλπ). Μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η αδιαβροχότητα, η αναπνευσιμότητα και η ποικιλία τους. Goretex proshell - performance - gtx κλπ, ανάλογα με τη χρήση (ορειβασία, αναρρίχηση, πεζοποπορία κλπ) ο καθένας κατέθετε ένα 200 αρι στην καλύτερη και απλά επέλεγε design διαλέγοντας ανάμεσα στις εταιρείες διάθεσεις (North Face, Arcteryx, Columbia Berghaus, Mountain Hardwear κλπ).

Τα τελευταία χρόνια που μπήκαν και οι Τσέχοι στο παίχνιδι του εξοπλισμού βουνού έχουμε δει θαύματα από πλευρά τιμή-σχέδιο-ιδιότητες υλικού.

Έτσι η εταιρεία Pinguin http://www.pinguincz.cz (όσοι έχουν δοκιμάσει παραμένουν πιστοί) λάνσαρε την μεμβράνη Gelanots XP.

Πρόκειται για ένα ευπροσάρμοστο υλικό νέας γενιάς που προορίζεται για αθλητική και υπαίθρια ένδυση. Το υλικό αποτελείται από τρία στρώματα. Τα επιμέρους στρώματα συνδέονται αμοιβαία με τη χρήση της τεχνολογίας ελασματοποίησης. Το εξωτερικό στρώμα είναι μαλακό, ανθεκτικό στην τριβή, ελαστικό, και δεν περιορίζει την ελευθερία της κίνησης. Λόγω της αδιαβροχότητας της μεμβράνης Gelanots με απανωτές στρώσεις στο εσωτερικό στρώμα που είναι microfleece, το υλικό Gelanots Softshell έχει εξαιρετικά καλές θερμομονωτικές ιδιότητες. Είναι αντιανεμικό και αναπνέει άριστα . Ένα σακάκι Softshell μπορεί να αντικαταστήσει τον κλασικό συνδυασμό των δύο μπουφάν - ένα ζεστό μπουφάν fleece και μία εξωτερική αδιάβροχη μεμβράνη - στις περισσότερες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, είναι πολύ ελαφρύ. Σε συνδυασμό με τα λειτουργικά στοιχεία, όπως αδιάβροχα και καλής ποιότητας φερμουάρ, αλλά  και άλλα αξεσουάρ οι μεμβράνες Gelanots softshell αποτελεί μια μίνι επανάσταση.

RESISTANCE TO PRESSURE (αδιαβροχότητα)
20 000 mm H2O

VAPOUR PERMEABILITY (αναπνευσιμότητα)
20 000 g H2O/m² per 24h

Προκειται βασικά για ένα  προϊόν της Toyota (!!). Είναι μια μη πορώδη υδρόφιλη μεμβράνη και χάρη στις ικανότητές του υλικού χρησιμοποιείται για την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων για αθλητικά (ως επί το πλείστον είναι πλαστικοποιημένο στην πίσω πλευρά του υφάσματος).

Περισσότερα μπορεί κανείς να διαβάσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Pinguin. 

Αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα το βρίκαμε στο κατάστημα Loustas Extreme στο κέντρο της Αθήνας σε διάφορα όμορφα σχέδια και τιμή κάτω από 200 ευρώ !!!. Χρόνια ασχολούμουν να ψάχνω  μεμβράνες, και για μίσες τιμές αδιαβροχότητας και αναπνευσιμότητας από τις Gelanots δεν έβρισκα κάτω από 250 ευρώ. Και μιλάμε μόνο για μεμβράνη όχι και softshell μαζι.

chatnoir