Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ αναρρίχησης στο Λεωνίδιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ αναρρίχησης στο Λεωνίδιο

Νοέμβριος 28, 2016 - 13:32

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο Αρκαδίας από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016. Μια φιλόδοξη διοργάνωση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της "Πελοπόννησος Α.Ε", που είχε ως στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και την διάδοση, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όλων των δυνατοτήτων και προτερημάτων του αρχοντικού αυτού τόπου. 

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που διεξήχθη στον  Πολυχώρο της Φάμπρικας Πολιτισμού, είχε ποικίλες δραστηριότητες όπως Yoga, περιπατητικές διαδρομές, παρουσίαση ZUMBA, παρουσιάσεις από την Beatrice Pelissier, τον Claude Remy, τον Άρη Θεοδωρόπουλο και τον Sachi Amma. 
 
Ακόμη το πρόγραμμα περιελάμβανε ελεύθερη αναρρίχηση, ανοιχτό αναρριχητικό Μαραθώνιο με την πολύτιμη συνεργασία της Vertical Life και διαγωνισμό Zlagboard, γεύμα στους συμμετέχοντες, καθώς και συναυλία με το συγκρότημα 48 ΏΡΕΣ. 
 
Η Διοργάνωση του Φεστιβάλ θέλοντας να ευχαριστήσει τους αναρριχητές-επισκέπτες της περιοχής, πραγματοποίησε κληρώσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες και μοίρασε σημαντικά και χρηστικά δώρα, όπως είδη αναρρίχησης (σκοινιά, ζώνες, παπούτσια, κράνος  αναγομώσεις) και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα,   με τον μεγάλο νικητή να κερδίζει ένα τετραήμερο πακέτο διαμονής και εισιτηρίων μεταφοράς για την πασχαλινή περίοδο στο Λεωνίδιο. Οι νικητές του Μαραθώνιου αναρρίχησης καθώς και του διαγωνισμού Zlagboard βραβεύτηκαν από την  Vertical Life.
 
Συνολικές εγγραφές στο 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης  Λεωνιδίου
309
Έλληνες
132
Άλλων εθνικοτήτων
177
Μαραθώνιος Αναρρίχησης
22 ομάδες των 2 ατόμων
 
 
Οι νικητές του Μαραθώνιου Αναρρίχησης (Vertical Life):
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΤΡΩΝ
Α΄ΘΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ: 7.096
ΟΜΑΔΑ: STONE MONKEY (Raul Lopez - Oscar Cacho), Τοποθεσία : Λεωνίδιο - Έλωνα
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Α΄ΘΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ: 3.070
ΟΜΑΔΑ: Le Diablesses Rouges (Muriel Houze), Τοποθεσία : Λεωνίδιο - Κοκκινόβραχος
 
ΜΙΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α΄ΘΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ : 12.010
ΟΜΑΔΑ: French BDB (Svara Bjarnason - Axel Ballay), Τοποθεσία: Λεωνίδιο - Έλωνα
 
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ο σημαντικός συνολικός αριθμός εγγραφών καθώς και η μεγάλη συμμετοχή στον Μαραθώνιο, στην πρώτη επίσημη προσπάθεια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου να οργανώσουν ένα Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο, αναδεικνύοντας τη δυναμική του τόπου, το όραμα που υπάρχει για την πορεία του εναλλακτικού τουρισμού με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση.
 
Ανάμεσα στους εγγεγραμμένους του Φεστιβάλ, υπήρξαν πάρα πολλοί επισκέπτες από Γερμανία και Γαλλία. Ακόμη Πολωνία και Ελβετία, Ιταλία και Ισπανία, Ρουμανία, Σλοβακία και Αυστρία, Τσεχία και Αγγλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Η.Π.Α, Σουηδία, Φιλανδία, Αυστραλία και Ιαπωνία με τον διακεκριμένο αναρριχητή Sachi Amma να τιμά το Φεστιβάλ με την παρουσία του.
 
Με την παρουσία τους τίμησαν το Φεστιβάλ Αναρρίχησης ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κος Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κος Ιωάννης Σταματάκος, η πολιτευτής κα Εύη Τατούλη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Ορειβασίας - Αναρρίχησης κος Γεωργούλης.
 
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί από όλους με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο, για να καταστήσουμε το Λεωνίδιο ως έναν από τους πιο οργανωμένους και ασφαλείς αναρριχητικούς προορισμούς της Ελλάδας και όχι μόνο.
 
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές και  χορηγούς της διοργάνωσης. Η συμβολή όλων ήταν καθοριστική και πολύτιμη, θέτοντας τον πήχη αρκετά ψηλά και για την επόμενη χρονιά.
 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το leonidion.gr