Μαθαίνουν σκι στον Ψηλορείτη

Μαθαίνουν σκι στον Ψηλορείτη

Ιανουάριος 13, 2018 - 15:00

Οι Κρητικοί παίρνουν  τα βουνά και μαθαίνουν σκι

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ

Η Κρήτη δυστυχώς μπορεί να μην έχει οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, έχει όμως βουνά, χιόνια και εκατοντάδες ανθρώπους που κάνουν ή μαθαίνουν σκι στις κρητικές κορυφές.

Στις χιονισμένες κρητικές πλαγιές

“Οι κάτοικοι του νησιού που αγαπούν το σκι είναι πολλοί περισσότεροι από όσους φαντάζεστε” είπε στην “Π” ο δάσκαλος του σκι Μιχάλης Παπαδουράκης, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο άρχισε τα πρώτα μαθήματα της σεζόν για αρχάριους στον Ψηλορείτη.

Ο δάσκαλος του σκι Μιχάλης Παπαδουράκης (αριστερά)

Ο εξοπλισμός είναι του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνου και το κόστος του μαθήματος και της ενοικίασης του εξοπλισμού είναι 30 ευρώ το άτομο.

Η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι  3 ώρες και σύμφωνα με τον κ. Παπαδουράκη μετά τα πρώτα 3 μαθήματα μπορεί κάποιος αρχάριος να κινηθεί με ασφάλεια στις εύκολες πίστες.

Πολλοί Ηρακλειώτες στα μαθήματα

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του χειμώνα στον Ψηλορείτη και τα Λευκά Όρη ενώ αθρόα είναι η συμμετοχή και των Ηρακλειωτών.

Πολλά παιδιά συμμετέχουν στα μαθήματα σκι

“Σκι μαθαίνουν όχι μόνο ενήλικοι αλλά και πάρα πολλά παιδιά” σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλά χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Οι πτώσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα για τους αρχάριους

Μαγική η κατάβαση   από τον Ψηλορείτη.
Η Κρήτη έπρεπε να έχει χιονοδρομικό κέντρο

Η Κρήτη θα μπορούσε να έχει το δικό της χιονοδρομικό κέντρο; “Ασφαλώς, ναι, και θα έπρεπε οι αρμόδιοι φορείς να το εξετάσουν σοβαρά αυτό το θέμα” είπε ο κ. Παπαδουράκης προσθέτοντας: “Εχω κάνει σκι στα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου. Σας λέω με βεβαιότητα ότι η κατάβαση στην πλαγιά από την κορυφή του Ψηλορείτη είναι από τις ωραιότερες που υπάρχουν. Μακάρι να μπορούσαν να ζήσουν αυτές τις μοναδικές εμπειρίες μαζί μας όσο πιο πολλοί άνθρωποι γίνεται”.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα σκι στη σελίδα cretan ski school στο facebook και στο τηλέφωνο 6936 820 900.

Είναι ψυχοθεραπευτικό και καθαρίζει  το μυαλό μας

Ο καθηγητής Πληροφορικής Ανδρέας Γεωργακόπουλος μαζί με τον σκύλο του τη Μορένα, και τους φίλους του ανεβαίνουν συχνά στα κρητικά βουνά και κάνουν ορειβατικό σκι, όπως και πολλές άλλες παρέες από το Ηράκλειο.

“Συνήθως μαζευόμαστε συγκεκριμένα άτομα, ο καταστηματάρχης Πλούτωνας Γκούφας, ο εκπαιδευτικός Μανόλης Μανολάκης, η φοιτήτρια Μαριάμ Κρητικού, η καταστηματάρχης Έρη Παυλάκη και άλλοι, και πραγματικά περνάμε υπέροχες ώρες στη φύση”.

Οπως λέει ο Ανδρέας, η Κρήτη έχει περίπου 58 κορυφές με υψόμετρο άνω των 2.000 τ.μ. και μια από τις αγαπημένες εκείνων που αγαπούν το ορειβατικό σκι είναι ο Λάκκος του Μυγερού πάνω από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου.

Δύο ακόμη είναι τα Λασιθιώτικα Βουνά και τα Λευκά Όρη.

“Έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και συνήθως οργανώνουμε ημερήσιες εκδρομές σε διάφορες κορυφές της Κρήτης”.

Είσαι εσύ, το βουνό και οι σκέψεις σου

Τι τους προσφέρει αυτή η εμπειρία; Ο καθηγητής Πληροφορικής λέει: “Είναι ψυχοθεραπευτικό, είναι σαν να κάνεις διαλογισμό. Είσαι εσύ, το βουνό, το χιόνι, οι σκέψεις σου. Ξεφεύγεις από την καθημερινότητα, βάζεις ένα στόχο, μια κορυφή και τον πετυχαίνεις. Υπάρχει και η αδρεναλίνη αλλά και η γαλήνη στις παγωμένες πλαγιές. Επιστρέφεις στην πόλη και νιώθεις γεμάτος”.

Περισσότερα εδώ.