Κύπελλο Windsurf Formula και Formula Experience από τον ΙΟΠ

Κύπελλο Windsurf Formula και Formula Experience από τον ΙΟΠ

Ιούλιος 25, 2012 - 16:44

Η ευρύτερη Περιοχή του Δρεπάνου είχε την τιμητική της όλη την προηγούμενη εβδομάδα, αρχικά με τις φωτιές και κατόπιν με μία μεγάλη διοργάνωση, το πανελλήνιας εμβέλειας Κύπελλο Windsurf Formula και Formula Experience 2012. Οι συμμετοχές ήταν αρκετές και από διάφορα μέρη από όλη την Ελλάδα, με πιο μακρινές εκείνες των αθλητών από την Καβάλα, και από την Ιταλία, αφού το Δρέπανο μετράει πολύ στην βαθμολογία (συντελεστής 2) αλλά κυρίως διότι ο αγώνας θα ανακήρυσσε και τον Πανελληνιονίκη.

 

Ο διοργανωτής όμιλος, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, με τη σημαντική εμπειρία του από μεγάλες διοργανώσεις, διοργάνωσε έναν αγώνα πλούσιο, με πολλές κούρσες (12 ιστιοδρομίες) με ποικιλία εντάσεων ανέμου, από ασθενείς στο όριο των 7-10 μιλίων έως και δυνατές κούρσες στα 20-25 μίλια, ο οποίος ικανοποίησε τους αθλητές.

Ο στίβος στήθηκε σωστά, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχει η περιοχή (σημ. μεγάλα βάθη για αγκυροβολία και δυνατά ρεύματα) και έδωσε την ευκαιρία να διεξαχθούν κούρσες τεχνικά άψογες.

Η ομάδα του Ιστιοπλοϊκού, Αρ. Σιμάκης, PRO (Πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων), Κ. Καλογερόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Ενστάσεων, Ν. Κακαβούλας, σκάφος επιτροπής αγώνων, Δ. Βόγλης, Π. Σιμάκης, Επιτροπές Ενστάσεων και στίβος και ο Αχ. Αργυρίου, σηματορείο, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αποκορύφωμα 5 κούρσες την τελευταία μέρα των αγώνων και 4 το Σάββατο, με την τελευταία κούρσα να ολοκληρώνεται στις 21:00, το σούρουπο. 

Αγωνιστικά, από τις πρώτες ιστιοδρομίες ο συναγωνισμός ήταν έντονος στη γενική κατηγορία, με εντυπωσιακές μονομαχίες των Σολιδάκη, Βλαχάκου και Σκαρλάτου όσο και στην κατηγορία Free Formula. Η κατηγορία διακρίνεται για τις μεγάλες ταχύτητες των σκαφών, αλλά και τον έντονο ανταγωνισμό των αγωνιζομένων. 30 αθλητές συμμετείχαν.

Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2012 αναδείχτηκε  ο Βασίλης Σολιδάκης, με 2ο τον Δημήτριο Βλαχάκη και 3ο τον Νικόλαο Σκαρλάτο.

Στην κατηγορία Free Formula, 1ος ο Γιάννης Ψαθάς, με 2ο τον Θεόδωρο Γουργούλη και 3ο τον Άγγελο Τριανταφύλλου.

Στους grand master (άνω 45 ετών) 1ος ο Χρήστος Φράι, στους veteran (άνω των 55 ετών) 1ος ο Γιάννης Αλεξόπουλος και στους νέους ο Στρατής Δούκας.

Πηγή: thebest.gr