Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Κύπελλο Windsurfing

Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Κύπελλο Windsurfing

Ιούνιος 22, 2012 - 13:26

Οι πλούσιες ναυταθλητικές δραστηριότητες των επόμενων ημερών στα μέρη μας αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά το ρόλο που παίζει η περιοχή μας στα θαλάσσια αγωνίσματα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα:

1. Ξεκινάει αύριο 22/6, στη θαλάσσια περιοχή του Δρεπάνου το Πανελλήνιο Κύπελλο Windsurfing Fun 2012, με τη συμμετοχή 30 και πλέον από τους καλύτερους αθλητές στην κλάση από όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών και τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τον σύνδεσμο Windsurf Speed Slalom.Καλούμε τους φίλους και τον κόσμο να απολαύσει ζωντανά εντυπωσιακές σκηνές από έναν αγώνα ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους στο είδος του.

2. Το Σάββατο 23/6, θα διεξαχθεί, στον Πατραϊκό, αγώνας Ανοικτής Θάλασσας, 60 νμ, Πάτρα- Οξιά-Πάτρα, με την επωνυμία «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ». Ο αγώνας αυτός έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως τη μεγάλη διάρκεια και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης μη σταθερών θαλάσσιων παραμέτρων (άνεμος, τοπικά φαινόμενα, ρεύματα).

3. Αποχώρησε σήμερα, η αποστολή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών για την Ιτέα για να λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist, με τους αθλητές Αχιλλέα Αργυρίου, Διονύση Τσακαρισάνο και Βασίλη Χάχαλη. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος 500 περίπου αθλητές από όλη την Ελλάδα, από τις 22/6 έως τις 26/6/12, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία είναι η πολυπληθέστερη στην Ελλάδα, με 3000 περίπου αθλητές.

4. Επέστρεψε από την Ιτέα, πριν λίγες ημέρες, η αποστολή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, όπου έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων με τους αθλητές Γιάννη Σιώκο, Αριστοτέλη Κουλουμπή-Καλογερόπουλο, Λάμπρο Γεωργόπουλο, Θανάση Τριανταφυλλόπουλο και Σταύρο Τσαπάρα. Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν 250 αθλητές.

5. Τέλος, σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών θα συμμετάσχουν στον καθιερωμένο κολυμβητικό διάπλου Αντιρρίου-Ρίου από τα μέλη της Θ.Κ. ΓΕΦΥΡΑ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/6/12 και εντάσσεται στις εκδηλώσεις ενόψη της Παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών.

Πηγή: dete.gr