Kayak ποταμού στον Λούσιο και Αλφειό, αδρεναλίνη και Roooooll

Kayak ποταμού στον Λούσιο και Αλφειό, αδρεναλίνη και Roooooll

Δεκέμβριος 02, 2012 - 15:47

Μετά από ένα τρίμηνο  συστηματικής και σκληρής πλην όμως άκρως απολαυστικής εκπαίδευσης στους ποταμούς Λουσιο και Αλφειό,  ολοκληρώθηκε ένας κύκλος καταβάσεων με kayak ποταμού με την Trekking  Hellas Αρκαδίας. Οι καταβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο κάτω κομμάτι του Λούσιου ποταμού από την γέφυρα της Καρύταινας  έως το γεφύρι του Κούκου  στο μικρό τμήμα του Αλφειού. Είναι η ίδια διαδρομή και μια από τις ομορφότερες στην Ελλάδα στην όποια πραγματοποιούνται και οι γνωστές και μη εξαιρετέες καταβάσεις rafting από την Trekking  Hellas Αρκαδίας.

Η στάθμη των νερών καλοκαιρινή, δηλαδή χαμηλή και με περιορισμένο όγκο  κάτι που όμως δεν μας  στενοχώρησε πολύ, διότι με αυτή η στάθμη συγχωρούνται τα λαθάκια των λιγότερο έμπειρων kayakers. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι κατάλληλη για kayakers αρχικού και μέσου επιπέδου. Για έναν kayaker  η διαδρομή αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιφυλάξει αρκετές και εξαιρετικά ευχάριστες εκπλήξεις. Ο kayaker καλείτε αρχικά να ανακαλύψει ένα προς ένα τα eddy του ποταμού, τα σημεία εκείνα δηλαδή που διαμορφώνονται φυσικές στάσεις αντίθετες προς το ρεύμα, κάτι σαν pit stop. Στην συνέχεια να ισορροπήσει περιπλανώμενος ανάμεσα σε βραχάκια, πλέοντας στους υδάτινους μαιάνδρους και τις σπείρες που σχηματίζονται από την γεωμορφολογία του πυθμένα του ποταμού. Τέλος να περάσει  με επιτυχία  από τα πιο δύσκολα περάσματα (rapids) τα οποία διακρίνονται από μία "διεθνή" κλίμακα δυσκολίας, που ξεκινά από το 1ο βαθμό και φτάνει μέχρι τον 6ο και βασίζεται σε ένα συνδυασμό πληροφοριών περί τεχνικής δυσκολίας και επικινδυνότητας. Η δυσκολία του ποταμού σε αυτή τη διαδρομή κυμαίνεται μεταξύ 2ου και 3ου βαθμού δηλαδή με διαδοχικά  περάσματα  που άλλες φορές σχηματίζουν εσάκια, καμπύλες και μικρούς καταρράκτες και άλλες φορές αποτελούμενα από βράχους έτσι τοποθετημένους ώστε να διαμορφώνονται  πίστες.

Ενόψει, ο νέος χειμερινός κύκλος καταβάσεων στο ίδιο ποτάμι ευελπιστώντας η στάθμη του νερού να ανέβει, ανεβάζοντας παράλληλα και την στάθμη της αδρεναλίνης μας. Στόχος για την φετινή χρονιά η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ιδιαίτερα των νεοφώτιστων της ομάδας με προοπτική το επίπεδο να ανέβει στον βαθμό που θα νιώσουμε επιτέλους έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Τον άνω Λούσιο με τα συνεχόμενα περάσματα 3ου και 4ου βαθμού.

Τ.Δ.

youtube://v/H7QjUhDxCnQ