Κατάβαση με ποδήλατα και GoPro στα αρκαδικά βουνά (vid)

Κατάβαση με ποδήλατα και GoPro στα αρκαδικά βουνά (vid)

Μάιος 30, 2016 - 12:02

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη Συνάντηση Πανελλήνιας Ορεινής Ποδηλασίας στο Βαλτεσινίκο την Κυριακή 29 Μαΐου στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ποδηλάτες οι οποίοι λατρεύουν την ποδηλασία στο χώμα αλλά και την εξερεύνηση «παρθένων» μονοπατιών τα οποία κρύβουν πολλά και όμορφα μυστικά.

Το διήμερο 28-29 Μαΐου η ορεινή Αρκαδία πρωταγωνίστησε καθώς τα μονοπάτια του θεού Πάνα γέμισαν με ποδηλάτες οι οποίοι έκαναν πετάλι στα ανηφορικά χιλιόμετρα του  πυκνού ελατοδάσους.
Επίσης οι δράσεις περιελάμβαναν και εκδρομές με ποδήλατο στην ευρύτερη περιοχή, παράλληλες δράσεις για τους συνοδούς και τις οικογένειες των συμμετεχόντων, μια «μέρα γεμάτη ποδήλατο» αλλά και άλλα δρώμενα.

Οι ποδηλάτες είχαν την τύχη να ανακαλύψουν μονοπάτια με ήπιες κλίσεις, φυσικά και με ελάχιστες ανθρώπινες παρεμβάσεις μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, καθώς η διαδρομή που θα ακολουθήθηκε είναι αρκετά μεγάλη.
Ακόμη, για τους αρχάριους αναβάτες υπήρξε και ξεχωριστή ομάδα που θα κινηθεί σε πιο ήπια μονοπάτια και σαφώς μικρότερη διαδρομή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από κάμερα GoPro μέρος της διαδρομής από τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Ορεινής Ποδηλασίας όπως αυτή αναρτήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

transpan2016