Κατάδυση στην λιμνοθάλασσα Truk

Κατάδυση στην λιμνοθάλασσα Truk

Μάρτιος 01, 2012 - 17:04

Εξερευνώντας τον στόλο φάντασμα...

Η λιμνοθάλασσα Truk γνωστή και ως Chuuk βρίσκεται σε μία ομάδα τροπικών νησιών στην Μικρονησία.Προσφέρει αδρεναλίνη και θαυμασμό στους αυτοδύτες αφού στα νερά της υπάρχουν πολλοί καρχαρίες και πάνω από 50 μεγάλα ναυάγια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

 
Έτσι αυτή η λιμνοθάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού θεωρείται ένα θαύμα του κόσμου και ίσως ο καλύτερος καταδυτικός προορισμός.Το 1944 οι Αμερικάνοι ξεκίνησαν μία επιχείρηση που είχε ονομαστεί ''Χαλάζι'' η οποία διήρκεσε 3 μέρες.Ήταν το Ιαπωνικό Περλ Χάρμπορ στο οποίο αφανίστηκαν 60 πλοία και 275 αεροπλάνα βυθίζοντάς τα στον πυθμένα της λιμνοθάλασσας.
 Έτσι μπορούμε να πούμε ότι είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων στον κόσμο.Τα περισσότερα από τα ναυάγια έμειναν άθικτα για σχεδόν 25 χρόνια αφού οι άνθρωποι φοβόντουσαν τις αμέτρητες βόμβες και νάρκες που ήταν βυθισμένες.
 Πολλά από τα ναυάγια έχουν πλήρη φορτίο γεμάτο μαχητικά αεροσκάφη, τανκς, μπουλντόζες, μοτοσυκλέτες, τορπίλες, νάρκες, βόμβες, πυρομαχικά, όπλα, ραδιόφωνα, ανθρώπινα λείψανα και πολλά άλλα αντικείμενα.
 Πιστεύεται ότι είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 3000 άνθρωποι και πολλοί δύτες ισχυρίζονται ότι τα ναυάγια είναι στοιχειωμένα.Έχουν μάλιστα γίνει και καταδύσεις για κυνήγι φαντασμάτων και ορισμένοι δύτες έχουν ηχογραφήσει αναμένες μηχανές από φορτηγά που βρίσκονται πάνω σε πλοία.

πηγή : http://1x1.fi/en/