Κατάδυση σε βάθος 55 μέτρων μέσα σε υποβρύχια σπηλιά

Κατάδυση σε βάθος 55 μέτρων μέσα σε υποβρύχια σπηλιά

Μάρτιος 27, 2012 - 15:31

Μαζί με την πάλη με τα άγρια θηρία, η ελεύθερη κατάδυση είναι από τα πιο αρχαία ακραία αθλήματα που έχει γνωρίσει ο άνθρωπος. Πολύ πριν εφεύρουμε το αεροπλάνο για να βουτάμε στο κενό με αλεξίπτωτο, οι άνθρωποι ενδιαφερόμασταν να διαπερνάμε την επιφάνεια και να βουτάμε στο βαθύ μπλε. Καταδυόμασταν είτε για να φάμε και να ταισουμε τα παιδιά μας, είτε  να βρούμε σφουγγάρια, ή να ανακαλύψουμε θησαυρούς ή  απλά για να παρατηρήσουμε τα πλάσματα της θάλασσας. Από τους Έλληνες μέχρι τους Ιάπωνες, εδώ και χιλιάδες χρόνια, αυτό το χόμπι δείχνει την τάση μας να εξερευνούμε

 

Αν και εύκολο στην πρόσβαση, οι αλλαγές που μπορούν να προκληθούν στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να γίνουν ραγδαίες. Στο βίντεο που ακολουθεί ο William Trubridge κάνει μία κατάδυση σε βάθος 55 μέτρων μέσα στην υποβρύχια σπηλιά που ονομάζεται “Η Αψίδα” και βγαίνει από την άλλη μεριά της σπηλιάς, έχοντας διανύσει 30 μέτρα υποβρυχίως.

Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που επιχειρεί ο Trubridge είναι αυτονόητο. Παρ’ όλα αυτά, ποιος θα ήθελε να του το απαγορεύσει; Στo βιβλίο του, “Ο Εφημέριος του Διαβόλου”, ο βιολόγος Richard Dawkins αναφέρει: “Το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή είναι το να ζεις επικίνδυνα. Η χαρούμενη ζωή είναι μια ζωή γεμάτη δράση! Δεν είναι η βαρετή στατική κατάσταση που ονομάζουμε ευτυχία. Γεμάτη από την φλόγα του ενθουσιασμού, αναρχική, επαναστατική, ενεργητική, δαιμονική, Διονυσιακή,γεμάτη μέχρι το χείλος από την συγκλονιστική ανάγκη για δημιουργία-τέτοια είναι η ζωή του ανθρώπου που ρισκάρει την ασφάλεια και την ευτυχία του για την ανάπτυξη και την ευτυχία!”  Δεν μπορούσε να τα πει καλύτερα.

Από τον Ανδρέα Ζουρδό, Διαιτολόγο διατροφολόγο
Πηγή: metavolismos.com

youtube://v/hrXQbucZUDA