Η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη τον Βόρειο Ειρηνικό

Η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη τον Βόρειο Ειρηνικό

Οκτώβριος 07, 2013 - 10:37

Απίστευτος άθλος από μια νεαρή γυναίκα. Με ένα μικρό σκάφος ξεκίνησε από Αλάσκα και έφτασε στο Λονδίνο. Δείτε φωτογραφίες από το ταξίδι της (Pics)

Χρειάστηκε 150 μέρες για να γίνει η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό με ένα μικρό σκάφος μήκους 6,5 μέτρων

Ο λόγος για την 28χρονη Βρετανίδα Sarah Outen η οποία  ξεκίνησε το ταξίδι της από το Λονδίνο και αφού διέσχισε τρεις ηπείρους και κωπηλατησε 7.500 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην  Αλάσκα.

Το ταξίδι της ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2011 και ονομάστηκε "London2London: Via the World"

Η νεαρή έκανε αρκετές θυσίες για να καταφέρει κάτι που ήταν όνειρο ζωής. Για παράδειγμα πέρασε μόνη της τα 28α γενέθλιά της μόνη στη θάλασσα.

Το μικρός της σκάφος μήκους  6,5 μέτρων με ονομασία "Happy Socks" έπεσε αρκετές φορές σε θυελλώδης ανέμους.

Η νεαρή κοπέλα, εκτός του μικρού σκάφους  χρησιμοποίησε για το ταξίδι της και ένα ποδήλατο το οποίο το ονόμασε "Ηρακλής",  αλλά και ένα κανόε καγιάκ που του έδωσε το όνομα Nelson.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013, μετά από 150 ημέρες και 3.750 μίλια στη θάλασσα , έγινε η πρώτη γυναίκα που διέσχισε σόλο όλο τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Ξεκίνησε από την πόλη Choshi της Ιαπωνίας στις 27 Αυγούστου και έφτασε στις 23 Σεπτεμβρίου στους νήσους Aleutian.

Όλη αυτή την περίοδο η 28χρονη επικοινωνούσε μέσω Twitter με τους φίλους της οι οποίοι της έδιναν κουράγιο.

Highs and lows of getting ready to row solo... από stefanelonikitelo

Πηγή: New York Daily News, Guardian