Η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή του WingBoard

Η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή του WingBoard

Ιούλιος 26, 2016 - 16:15

To WingBoard είναι μια ιπτάμενη πτέρυγα, η οποία δίνει νέες δυνατότητες στα extreme sports και δοκιμάστηκε πρόσφατα. 

Το WingBoard δοκιμάστηκε σε μία αεροδυναμική σήραγγα σε ταχύτητες από τα 88 έως και τα 120 Km/h, με τη δοκιμή να έχει σχεδιαστεί με τη λογική του να γίνει επιτυχημένη προσομοίωση των δυνάμεων που θα δεχόταν κατά τη διάρκεια της πτήσης του το WingBoard, ακολουθώντας ένα ελαφρύ αεροσκάφος στερεωμένο σε ειδικό σκοινί.

Στο πλαίσιο της δοκιμής του WingBoard εξετάστηκε η απόδοση της πτέρυγας σε διάρκεια πτήσης 4 ωρών περίπου, με την ταχύτητα απογείωσης να αγγίζει τα 8 Km/h. Το WingBoard είναι μια ιπτάμενη πτέρυγα που μοιάζει σαν να έχει βγει απευθείας από ταινία επιστημονικής φαντασίας. To όλο project ξεκίνησε ως ένα μοντέλο στο 1/6 του μεγέθους του και ακολούθησε ένα σχέδιο στο Kickstarter, το οποίο είχε θέσει αρκετά φιλόδοξους στόχους.

Το WingBoard έχει δημιουργηθεί από την Wyp Aviation και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πτήσεις του από τα τέλη του 2016 ή από τις αρχές του 2017 και έπειτα. Η εταιρεία φιλοδοξεί να πουλήσει το WingBoard σε άτομα που ασχολούνται με τα extreme sports, προσφέροντάς τους μια εμπειρία παρόμοια με το Skydiving. To κόστος απόκτησης του WingBoard δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

από το pestaola.gr