Η μοναξιά του σχοινοβάτη

Η μοναξιά του σχοινοβάτη

Ιούνιος 11, 2012 - 14:56

Φωτογραφίες και βίντεο από τους παράτολμους Skyliners

Η ιδέα της ισορροπίας πάνω σε ένα σχοινί με το… κενό από κάτω, είναι από μόνη της γοητευτική για κάποιους, τρομακτική για άλλους. Για τους Γάλλους Skyliners είναι απλά ανεπαρκής! Για το λόγο αυτό εκτός από το βάδισμα πάνω σε σχοινί στα 305 μέτρα (!) ρισκάρουν τη ζωή τους και με άλματα BASE.

Τα άλματα BASE παίρνουν το όνομά τους από τα αρχικά των σημείων από τα οποία γίνονται: Β(buildings- κτήρια) Α(antennas- κεραίες) S(spans- bridges-γέφυρες) Ε(earth –cliffs- έδαφος-βράχια). Όσοι εξασκούν αυτό το extreme sport πηδούν στο κενό και ανοίγουν το αλεξίπτωτό τους τις τελευταίες στιγμές για να περιορίσουν την ισχύ της πτώσης τους. Θεωρείται ένα από τα πλέον θανατηφόρα extreme sport με έναν στους εξήντα να χάνουν τη ζωή τους!

Οι Skyliners-τζάνκι της αδρεναλίνης τους αποκαλούν- βρέθηκαν στην περιοχή St John’s Head στο Orkney και μάγεψαν με τις ασκήσεις τους.

Τα μέλη της ομάδας ζουν σε διαφορετικά μέρη της Γαλλίας και συναντήθηκαν για να κατευθυνθούν μαζί στο Oban από όπου αναχώρησαν με γιοτ για το Orkney. Με βάση το Stromness Marina ταξίδεψαν σε πολλά σημεία της περιοχής, στη δυτική ακτή του Orkney, όπου έκαναν τα φανταστικά νούμερά τους.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη Βρετανία και το βίντεο από προηγούμενο ταξίδι τους 

Πηγή: newsbeast.gr

youtube://v/JOF8wSLrbF0