Η ασφάλεια και ο εξοπλισμός του Paintball

Η ασφάλεια και ο εξοπλισμός του Paintball

Μάρτιος 23, 2011 - 19:27

Οπως σε όλα τα Extreme Sports, έτσι και στο Paintball, η ασφάλεια εχει το πρωταγωνιστικό ρόλο, για να εξελεγχθεί ένα παιχνίδι σε διασκέδαση.

Τον σημαντικότερο ρόλο στο Paintball τον εχει μάσκα στο κεφάλι των παιχτών που προστατεύει τα μάτια και τα αυτιά. Η μπίλια εκτοξεύεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα από το όπλο ( μαρκαδόρο) και αν έρθει σε επαφή με το μάτι ή το αυτί θα δημιουργήσει πολυ σοβαρό τραυματισμό. Όμως η μπίλιες κατασκευάζονται απο φαρμακευτικές εταιρίες που σημαίνει οτι το κέλυφος της μπίλιας είναι από το υλικό που παράγονται οι κάψουλες των χαπιών που καταλήγουν στο στομάχι και λιώνουν. Το χρώμα είναι μη τοξικό που δεν βλάπτει την υγεία, έτσι αν τύχη να περάσουν στο στόμα  θραύσματα μπίλιας ή τα καταπίουμε δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο. Παρόλα αυτά οι μάσκες είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να κάνει το παιχνίδι εντελώς ακίνδυνο και αθώο, συμμορφώνοντας παντα με τα μέτρα ασφαλείας του κάθε πεδίου που επισκεφτομαστε.

Αφήνοντας το πρόσωπο, στον λαιμό μπορούμε να φορέσουμε ένα απο τα προστατευτικά (περιλαίμιο) για να μην τον έχουμε εκτεθειμένο  σε χτυπήματα από μπίλιες μιας που πονάνε λιγο και η περιοχή αυτή είναι ευαίσθητη. Για της γυναίκες καλό είναι στον κορμό να φοράνε κάποιο προστατευτικό θώρακα για την περιοχή του στήθους που επίσης ειναι  ευαίσθητη. Τέλος για τα πόδια ενα ζευγάρι αρβύλα ή ένα ζευγάρι μποτάκια είναι αρκετά καλό για τρέξιμο και συνθήκες ανώμαλου εδάφους.

Σε δεύτερη φάση μπορούμε να προσθέσουμε στον εξοπλισμό μας καπέλο για το πάνω και πίσω μέρος της κεφαλής. Γάντια για τα χέρια και επιαγκονιδες  για της πτώσις. Ακόμα και για τους άντρες, αντί για θώρακα ενα γιλέκο μάχης που μπορούμε να τοποθετήσουμε διάφορα αξεσουάρ του παιχνιδιού και επιγονατίδες για την προστασία των γονάτων που είναι και τα πρώτα που δέχονται τα χτυπήματα σε ρίψεις.

Αφού το χρώμα δεν είναι τοξικό και φεύγει με ένα ξέπλυμα μια φόρμα ή μια παραλλαγή είναι η στολή για το παιχνίδι.

Όσο για τον εξοπλισμό του όπλου ( μαρκαδόρου) θα μιλήσουμε σε επόμενα άρθρα.

Ιωάννης Καρυτιανός