Guardian: Νέες έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων με στυλ Τζέιμς Μποντ κάνουν οι Έλληνες [εικόνες]

Guardian: Νέες έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων με στυλ Τζέιμς Μποντ κάνουν οι Έλληνες [εικόνες]

Μάρτιος 19, 2013 - 19:52

Τον περασμένο Οκτώβριο μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε βάθος 40 μέτρων έγινε ξανά γύρω από το ναυάγιο των Αντικυθήρων που οδήγησε μάλιστα στον εντοπισμό νέων αντικειμένων, όπως γράφει η αγγλική εφημερίδα.

Το ναυάγιο, φημισμένο ανά τον κόσμο έχει εξασφαλίσει μια ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο κοινό, χάρη και στο μοναδικό ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Ζακ Υβ Κουστώ στη δεκαετία του 70. Με την μεγάλη έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να σημειώνει ρεκόρ επισκεψιμότητας , η Guardian αναφέρεται στο ναυάγιο και στις νέες έρευνες που έφεραν στο φως μια άγκυρα, μεταξύ άλλων. Στην έρευνα συμμετείχαν η Αγγελική Σίμοση, επικεφαλής της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και o Brendan Foley του Woods Hole Oceanographic.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αποστολή χρησιμοποίησε υποβρύχια οχήματα και ψηφιακές κάμερες που παραπέμπουν στο στυλ του Τζέιμς Μποντ. Στο φως ήρθαν και δεκάδες ακανόνιστα σφαιρικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο ναυάγιο. Μοιάζουν με μικρούς βράχους, όμως περιέχουν μπρούτζινα στοιχεία. Δεν αποκλείουν μάλιστα αυτά τα αντικείμενα να σημαίνουν πως υπήρχε και δεύτερο ναυάγιο σχετικά κοντά στο ήδη γνωστό. Για το λόγο αυτό η αποστολή θα επιστρέψει στο σημείο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή:  iefimerida.gr