Γιώργος Νικητίδης: «Σημαντικές συναντήσεις, με βασικό στόχο την αύξηση της επιχορήγησης από FIS»

Γιώργος Νικητίδης: «Σημαντικές συναντήσεις, με βασικό στόχο την αύξηση της επιχορήγησης από FIS»

Σεπτέμβριος 25, 2015 - 15:23

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Χ.Α επέστρεψε από το Βίλνιους

Με πολλές και σημαντικές επαφές και ειδήσεις, ολοκληρώθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, το Leaders Seminar της FIS (Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας), στο οποίο την χώρα μας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Χ.Α. Γιώργος Νικητίδης.

«Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας να βρεθεί σε μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση της χιονοδρομίας. Είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω σημαντικές συναντήσεις με το σύνολο των ανθρώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας, αλλά και με εκπροσώπους χωρών. Βελτιώσαμε ακόμα περισσότερο τις ήδη πολύ καλές σχέσεις μας και είμαι αισιόδοξος ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει θετική ανταπόκριση σε ότι αφορά στην αύξηση της επιχορήγησης της FIS, προς την Ελληνική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Γιώργος Νικητίδης, επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

Στο περιθώριο των εργασιών του Σεμιναρίου ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΧΑ είχε την ευκαιρία κάποιων κατ’ ιδίαν συναντήσεων με την Γενική Γραμματέα της FIS κα Σάρα Λιούις και τον Σύμβουλο Ανάπτυξης της FIS Ζόζεφ Ζενχάουσερν.

Το κύριο αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η επιδίωξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας για αύξηση της επιχορήγησης από την πλευρά της FIS, αλλά και η συμμετοχή σε όλα -αν είναι εφικτό- τα προγράμματα ανάπτυξης (FIS Solidarity και FIS Development). Μέσα από αυτά τα προγράμματα θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τόσο την αρτιότερη προετοιμασία των Εθνικών ομάδων, όσο και τα προγράμματα προσέλκυσης νέων αθλητών και ανάπτυξης στις μικρές κυρίως ηλικίες. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την χώρα μας σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Οι δύο αξιωματούχοι της FIS δήλωσαν ότι θα βρίσκονται συνεχώς δίπλα στην Ε.Ο.Χ.Α. και υποσχέθηκαν κάθε συμπαράσταση. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν επικοινωνίες για την εξειδίκευση των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να έρθουν απτά αποτελέσματα όσο γίνεται γρηγορότερα.

Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης από την Σάρα Λιούις σχετικά με την επιλογή του Δ.Σ. της FIS για την διοργάνωση του FIS Congress του 2018 στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο συγκρότημα Costa Navarino, ο Γιώργος Νικητίδης συζήτησε μαζί της διάφορα θέματα που αφορούν στην αρτιότητα της προετοιμασίας της διοργάνωσης.

Επιπρόσθετα έγιναν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών άλλων χωρών και κυρίως με τους εκπροσώπους αναπτυγμένων -χιονοδρομικά- γειτονικών χωρών όπως η Βουλγαρία, η Βοσνία, η Σερβία και άλλες. Επίσης είχε επαφές και με εκπροσώπους της Αλβανίας που πρωτοεμφανίστηκε σε εκδήλωση της FIS, με αντικείμενο την ανάπτυξη διμερών και ευρύτερων συνεργασιών, αλλά και ιδιαίτερα θερμή συνάντηση-συνεργασία με εκπρόσωπο της Κυπριακής Ομοσπονδίας.