Για surf στην Αττική

Για surf στην Αττική

Αύγουστος 05, 2014 - 09:07

Σύμφωνα με το μύθο, «τον Αύγουστο η Αθήνα είναι απολαυστική». Πως το επιβεβαιώνεις; Μένεις εδώ και εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τις δυνατότητες που σου προσφέρει. 

Είτε λοιπόν πήρες όλη σου την άδεια τον Ιούλιο, είτε πολύ απλά δεν έχεις σκοπό να πας πουθενά φέτος, πες αντίο στο μπαλκόνι και στο air condition του δωματίου σου. Tα θαλάσσια σπορ δεν είναι αποκλειστικότητα των νησιών, μπορείς να τα απολαύσεις ακόμα και αν βρίσκεσαι στην πόλη, ειδικά τώρα που οι δρόμοι είναι άδειοι. 

Απλά πάρτο απόφαση και ξεκίνα για Ανάβυσσο και Λούτσα: ήρθε η ώρα να δαμάσεις τα αστικά κύματα.

Kouros Club

Στην παραλία Αλυκών Αναβύσσου βρίσκεται το Kouros Club, ένας χώρος που δημιουργήθηκε από άτομα που αγαπούν το σερφ για άτομα που λατρεύουν το σερφ. Εδώ μπορείς να μάθεις Windsurf, Kite-surf, Stand Up Paddle, Kanoe - Kayak, Wakeboard και Water Ski ή να νοικιάσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό αν είσαι έμπειρος και να κάνεις μόνος σου. «Υπάρχουν και watersports που μπορεί να κάνει κάποιος», μας λέει ο Ακης Χρυσοχού,«όπως μπανάνα, σκι κλπ. Επίσης υπάρχει ένα πολύ ωραίο beach bar στην παραλία και ένα πολύ όμορφο εστιατόριο με θέα τον κόλπο της Αναβύσσου». Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για Windsurf, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά τις περισσότερες μέρες του χρόνου.

50 χλμ. Παραλιακής Αθηνών - Σουνίου, Ανάβυσσος
Τηλέφωνο: 2291040804

Nissakia Surf Club

Μόλις 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα από τα καλύτερα σημεία της πόλης για Windsurf και Kite-surf. Απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους, και σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις μαθήματα Windsurfing, Kitesurfing και Stand Up Paddle από διακεκριμένους αθλητές του είδους. «Βρισκόμαστε στον Αγιο Νικόλα στη Λούτσα και εκτός των σπορ μπορεί κανείς να απολαύσει την κουζίνα μας από το πρωί μέχρι το βράδυ», εξηγεί ο Νίκος Κατσούλας. Συγκεκριμένα στο Nissakia Surf Club λειτουργεί cafe bar - εστιατόριο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Καρύστου 29, Λούτσα
Τηλέφωνο: 2294026323

Moraitis Sports

Η σχολή Windsurf στο Moraitis Sports Center λειτουργεί από το 1979, 365 μέρες τον χρόνο. Προσφέρει ένα βασικό πρόγραμμα εκμάθησης του αθλήματος που ολοκληρώνεται μέσα σε 10 διδακτικές ώρες, με ατομικά ή ομαδικά μαθήματα. «Βρισκόμαστε στον Σχινιά σε μια επιχείρηση με θαλάσσια σπορ και όχι μόνο. Υπάρχουν ως δραστηριότητες τα Windsurf, Water Ski, Wakeboard και Catamaran, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε εξειδίκευση και στο τρίαθλο», υποστηρίζει ο Δημήτρης Μωραΐτης και καταλήγει: «Διατίθενται όλα τα σύγχρονα μέσα για να μάθει κανείς Windsurf, όπως simulator, υπολογιστής και βιντεοκάλυψη της ώρας εκμάθησης».

Παραλία Σχινιά, Μαραθώνας
Τηλέφωνο: 2294055965

Από το protothema.gr