ΦΑΛΑΚΡΟ Grand Opening! Τριήμερο πάρτι για την έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου

ΦΑΛΑΚΡΟ Grand Opening! Τριήμερο πάρτι για την έναρξη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου

Νοέμβριος 21, 2016 - 12:49
Date: 
16/12/2016

Mε ένα μεγάλο τριήμερο πάρτι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, επιφυλάσσοντας δράσεις, μουσικές και πολλές εκπλήξεις στους φίλους του βουνού και όχι μόνο!

Το Φαλακρό

Δημοφιλής προορισμός για τους φίλους των χειμερινών σπορ, το Φαλακρό κυριολεκτικά μεταμορφώνεται μόλις πέσουν τα πρώτα χιόνια. 
Για τους φίλους του βουνού, όμως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον έρχεται και φεύγει με τα χιόνια. Το αντίθετο μάλιστα. 
Φθινόπωρο, άνοιξη, καλοκαίρι είναι απίθανες εποχές για πεζοπορία και περιπλανήσεις σε χωμάτινους δρόμους. Για τους τυχερούς που εφορμούν από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, ο θαυμάσιος ορεινός κόσμος του Φαλακρού όρους φαντάζει ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο.
Το Φαλακρό (ψηλότερη κορυφή «Προφήτη Ηλία» στα 2.232 μ.) είναι ένα εντυπωσιακό, με πυκνή βλάστηση βουνό - με εξαίρεση τις ψηλότερες κορυφές του που είναι γυμνές. Η χλωρίδα του μοιάζει περισσότερο με αυτήν της Κεντρικής Ευρώπης και περιλαμβάνει πάνω από χίλια είδη. Αξιοσημείωτη είναι η πανίδα του που περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα θηλαστικά - λύκος, αρκούδα, ζαρκάδι, αγριογούρουνο, άλογο. Ψηλά, στ’ αλπικά λιβάδια, φυτρώνουν δεκάδες πανέμορφα αγριολούλουδα (Χαμπερλέα της Ροδόπης, Λείριο το μάρταγο, Παιωνία, Δρυάς η οκταπέταλος κ.ά.) γι’ αυτό και μια περιοχή έκτασης 105.600 στρεμμάτων έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών «Natura 2000».

Από το dramania.gr