Το έξυπνο ποδήλατο της Samsung

Το έξυπνο ποδήλατο της Samsung

Ιούνιος 17, 2014 - 20:40

Μιας και η ονομασία «smart» για κινητά και ρολόγια ίσως θεωρείται πια παρωχημένη, η Samsung μοιάζει να ακολουθεί το trend της εποχής όπου κάθε αντκείμενο καθημερινής χρήσης όπως κούπες και μπλούζεςεπιχειρεί να γίνει έξυπνο. Έτσι λοιπόν μας παρουσιάζει το έξυπνο ποδήλατο για το οποίο συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή ποδηλάτων Giovanni Pelizzoli.

Τι μπορεί να κάνει όμως ενα ποδήλατο για να θεωρηθεί έξυπνο; Σύμφωνα με τα σχέδια του Smart Bike, ο ποδηλάτης θα μπορεί να τοποθετεί το smartphone ανάμεσα στα χερούλια του ποδηλάτου. Το smartphone θα χρησιμεύει σαν «καθρέφτης» καθώς θα χρησιμοποιεί μια κάμερα στο πίσω μέρος του ποδηλάτου.

Το τηλέφωνο θα διαχειρίζεται και άλλα πράγματα, όπως την χρήση laser για την δημιουργία της δικιάς σου λωρίδας ποδηλατόδρομου και επίσης θα σε βοηθάει να ανακαλύπτεις νέες διαδρομές για ποδήλατα με την χρήση του GPS.

Το Samsung Smart Bike είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο που βοηθάει να απορροφά κάποιους κραδασμούς, θα έχει δική του μπαταρία, Wi-Fi και Bluetooth.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η Samsung σχεδιάζει να κάνει full-scale παραγωγή του Smart Bike αλλά θα ήταν σίγουρα διασκεδαστικό να το δοκιμάσουμε. Τι λέτε;