Έτοιμοι για canoe kayak στον Πηνειό!

Έτοιμοι για canoe kayak στον Πηνειό!

Νοέμβριος 12, 2013 - 12:17

Ιδανικός για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά λόγω των ήρεμων νερών

Η χώρα μας αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για αθλήματα νερού όλο το χρόνο. Μια από τις δημοφιλείς αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι η μοναδική εμπειρία του canoe kayak. Τι καλύτερο από μια βόλτα στη μυθική κατοικία των Νυμφών στο θεσσαλικό κάμπο, τον πανέμορφο Πηνειό;

Μπείτε στο κανό σας κι αφήστε το νερό να σας παρασύρει σε μία ξεχωριστή διαδρομή από το ποτάμι έως τη θάλασσα, ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές του Visit Greece.

Ο Πηνειός είναι ιδανικός για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά λόγω των ήρεμων νερών και του χαμηλού βαθμού δυσκολίας που παρουσιάζει η κατάβασή του, η οποία ωστόσο δε στερείται συγκινήσεων, καθώς θα έρθετε σε επαφή με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, τις καταπράσινες ή αμμώδεις παραλίες και τα νησάκια του.

Ανακαλύψτε ένα μικρό παράδεισο με ερωδιούς, κορμοράνους και φλαμίνγκος, ψηλά πλατάνια, νούφαρα και ιτιές, οι οποίες χαϊδεύουν τα νερά του ποταμού στο πέρασμά σας. Προτεινόμενες διαδρομές:

Διαδρομή 1: Γέφυρα Παλαιόπυργου - Αιγαίο Πέλαγος

Διάρκεια: 1,5 - 2 ώρες

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για αρχάριους, παιδιά, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και πιο έμπειρους κωπηλάτες που προτιμούν τις ήσυχες διαδρομές σε αρμονία με τη φύση. Η διαδρομή ξεκινά από το παραποτάμιο χωριουδάκι του Παλαιόπυργου και αν ο καιρός το επιτρέπει καταλήγει στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου πελάγους. Σας προτείνουμε να ξεκουραστείτε στην αμμώδη παραλία του Στρίντζου, η οποία είναι ιδανική για πικ νικ ή για να συνδυάσετε την εμπειρία του canoe kayak με το άθλημα της τοξοβολίας.

Διαδρομή 2: Γεφύρι Ομολίου - Αιγαίο Πέλαγος

Διάρκεια: 3 - 4 ώρες

Πρόκειται για διαδρομή χαμηλού βαθμού δυσκολίας, η οποία όμως απαιτεί μεγαλύτερη φυσική αντοχή λόγω της μεγαλύτερης χρονικής διάρκειάς της. Ξεκινήστε από το πέτρινο γεφύρι του Ομολίου από το οποίο σώζεται μόνο το κύριο τόξο. Η περιοχή φημίζεται για τα άγριας ομορφιάς σπήλαιά της, καθώς και για το φαράγγι του Μέγα Λάκκου, το οποίο εικάζεται ότι διέσχισε ο Μέγας Αλέξανδρος με το στρατό του. Σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μια σύντομη στάση στον Παλαιόπυργο προτού συνεχίσετε για τις εκβολές του ποταμού στην ανοικτή θάλασσα.

Ιδανική εποχή για canoe kayak: Έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε canoe kayak στον Πηνειό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όμως η ιδανική περίοδος ξεκινά από Οκτώβριο και διαρκεί έως την άνοιξη, καθώς κατά τους θερινούς μήνες η στάθμη του κατεβαίνει αρκετά.

Τι να πάρετε μαζί σας: Ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, καπέλο, αντηλιακή κρέμα, μαγιό ή δεύτερα εσώρουχα, μία πετσέτα και όρεξη για διασκέδαση και καλή διάθεση!

Τι να κάνετε: Σας προτείνουμε να συνδυάσετε το canoe kayak με rafting στο Βερνέζι του Πηνειού, φουσκωτό kayak, monoraft, τοξοβολία και παρατήρηση πουλιών.

Τι να δείτε: Μπορείτε να επισκεφτείτε την Κοιλάδα Τεμπών με τις Πηγές της Δάφνης και της Αφροδίτης, το Περιβαλλοντολογικό κέντρο Δρυάς στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό των Τεμπών, τον αρχαιολογικό χώρο Ομολίου και το σπήλαιο Ντάνα.

Πώς να πάτε: Με αυτοκίνητο ακολουθείτε την εθνική οδό Ε75 προς τη Θεσσαλονίκη και βγαίνετε στην έξοδο προς Παλαιόπυργο.

Ξέρατε ότι: Σύμφωνα με το μύθο, ο Πηνειός δημιουργήθηκε από το κλάμα των βουνών Πίνδου και Λίγκου για τη χαμένη τους αγάπη. Η Πίνδος και ο Λίγκος ήταν ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι από την ένωση του οποίου γεννήθηκαν τα μαγευτικά θεσσαλικά τοπία. Όμως οι θεοί τους ζήλεψαν και τους χώρισαν. Από τα δάκρυα των δύο βουνών δημιουργήθηκε ο Πηνειός, ο οποίος κυλά ανάμεσά τους.

 
από το newsbeast.gr