Επιτυχής η 2η Γιορτή των Φαραγγιών στη Σίταινα Αρκαδίας (photos+video)

Επιτυχής η 2η Γιορτή των Φαραγγιών στη Σίταινα Αρκαδίας (photos+video)

Μάιος 25, 2012 - 10:49

Με πλούσιες δραστηριότητες, έντονη δράση και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή των Φαραγγιών στη Σίταινα Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, από τις 18 έως 20 Μαΐου, πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον θαυμαστό κόσμο των φαραγγιών του Βρασιάτη και τα πολιτιστικά μνημεία του οικοσυστήματος, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εικόνες, να ενημερωθεί για δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στον Πάρνωνα, να απολαύσει παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής και να διασκεδάσει με χορούς και μουσική.

Οι δραστηριότητες για τους επισκέπτες περιλάμβαναν μεταξύ άλλων διαμονή σε σκηνές στο ύπαιθρο και στο παλιό σχολείο της Σίταινας, εθελοντικές δράσεις, πεζοπορίες, κατάβαση φαραγγιών (Canyoning), river trekking κ.α.
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετείχε δυναμικά τόσο στην οργάνωση όσο και τις εκδηλώσεις, με διάνοιξη, καθαρισμό και σήμανση της πεζοπορικής διαδρομής που διαπερνά το φαράγγι του Λούλουγγα καθώς και με ενημερωτική παρουσίαση για το κοινό με θέμα «Φαράγγια: οι όμορφες ρυτίδες της γης. Η περίπτωση του φαραγγιού του Λούλουγγα».
Τα μέλη των Ορειβατικών Συλλόγων, Πεζοπορικών Ομίλων, Σπηλαιολογικών Ομάδων και Σχολών Αναρρίχησης από όλη την Ελλάδα, έδωσαν με την παρουσία τους και τον ενθουσιασμό τους μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας για την ανάδειξη, αξιοποίηση και προοπτική των φαραγγιών του Βρασιάτη και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από τις ομορφιές των φαραγγιών όσο και από τη φιλοξενία των κατοίκων της Σίταινας.
Είναι βέβαιο πως ο μαγευτικός και δυναμικός κόσμος των Φαραγγιών του Βρασιάτη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του τόπου μας, που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

  • Για την καθοριστική συμβολή τους στην οργάνωση και στην επιτυχία των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, που έλαβαν χώρα κατά το τριήμερο της Γιορτής των Φαραγγιών 2012,  από 18/5 έως 20/5 στη Σίταινα, ευχαριστούμε θερμά:
  • Το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού για την άριστη συνεργασία.
  • Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, για την υποστήριξή του.
  • Τους Ορειβατικούς Συλλόγους, Πεζοπορικούς Ομίλους και ομάδες, τους σπηλαιολόγους, τις Σχολές Αναρρίχησης, την Αστρονομική Ένωση Σπάρτης, για τη συμμετοχή τους.
  • Το Χορευτικό  του Πολιτιστικού Συλλόγου Άστρους.
  • Το μουσικό συγκρότημα «Μουσαγέτες».
  • Τον shef κ. Παινέση Ιωάννη.
  • Την κ. Παναγέα Μαρία και κ. Παινέση Δημήτριο,  «Μαλεβός».
  • Τα καταστήματα της περιοχής, για τις προσφορές τους.
  • Τις γυναίκες της Σίταινας που ετοίμασαν το ψωμί, τα παξιμάδια και τις καταπληκτικές παραδοσιακές συνταγές.
  • Τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που προσέφεραν για μια ακόμη φορά, με διάθεση και μεράκι, τη βοήθειά τους.
  • Τους κατοίκους της Σίταινας, για την υψηλή φιλοξενία.
  • Τους εκατοντάδες επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίταινας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του και τον αγώνα του για την προβολή κι αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων του οικοσυστήματος των φαραγγιών του Βρασιάτη.
Θα επιδιώξει τη συνεργασία με τα γειτονικά χωριά και τους αρμόδιους φορείς, για την επίτευξη των κοινών στόχων μας. Η πολυσύνθετη δυναμική αυτών των φαραγγιών είναι βέβαιο πως δίνει ελπίδα και προοπτική όχι μόνο για το χωριό μας αλλά και για τον Άγιο Ανδρέα, το Κορακοβούνι, τον Πραστό, την Καστάνιτσα, τον Πλάτανο, το Χάραδρο, τον Αγιάννη καθώς και την ευρύτερη περιοχή.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίταινας.

youtube://v/n2j1Y8Wyms8