Επιστήμονες παγιδεύονται σε υποβρύχια σπηλιά (vid)

Επιστήμονες παγιδεύονται σε υποβρύχια σπηλιά (vid)

Οκτώβριος 16, 2015 - 10:34

Ευτυχώς κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ήταν τα 78 πιο τρομακτικά λεπτά της ζωής μου περιγράφει ο ένας από τους δύτες που βίωσαν την υποθαλάσσια «χιονοστιβάδα»

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν στην ιδέα να παγιδευτούν από κάποια χιονοθύελλα. Όμως ο περιβαλλοντολόγος Κenny Broad μαζί με την ερευνητική του ομάδα είχε την ίδια εμπειρία αλλά κάτω από το... νερό!

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια κατάδυσής του Broad και της ομάδας στην προσπάθειά τους να ερευνήσουν μια υποβρύχια σπηλιά η οποία βρίσκεται στις Μπαχάμες.

Ενώ η ορατότητά τους ήταν ήδη περιορισμένη, ξαφνικά το πάνω μέρος της σπηλιάς άρχισε να καταρρέει με αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίσει με λάσπη και σκόνη.

Το τρομακτικό περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα του National Geographic με ένα μέλος της ομάδα να εξηγεί, στο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, ότι το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε κάποιο υποθαλάσσιο κύμα.

Αυτό που έσωσε τους δύτες ήταν το γεγονός ότι ήταν δεμένοι σε ένα το οποίο «έδειχνε το δρόμο» πίσω στο σημείο από το οποίο βούτηξαν. 

«Έχουμε πάντα ένα σχοινί το οποίο έχουμε τοποθετήσει πολύ προσεκτικά γιατί είναι συχνό φαινόμενο να πρέπει να αναδυθείς χωρίς ορατότητα», εξηγεί ο Broad, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι «ήταν τα 78 πιο τρομακτικά λεπτά της ζωής μου». 

Caught in an Underwater Avalanche