Έπεσε η αυλαία του Red Bull Romaniacs

Έπεσε η αυλαία του Red Bull Romaniacs

Ιούνιος 19, 2012 - 10:01

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Βρετανός αναβάτης Graham Jarvis αναδείχθηκε κορυφαίος νικητής του εντυπωσιακού enduro rally που διοργανώθηκε στο Sibiu της Ρουμανίας. O Έλληνας αναβάτης Ανδρέας Γκλαβάς (Beta-104) τερμάτισε 18ος στην κατηγορία Expert Single.

 

Κυριακή, 17 Ιουνίου- Οι μοτοσυκλέτες ξεκουράζονται στο Parc Ferme και οι αναβάτες προσπαθούν να ανακτήσουν λίγη από την χαμένη τους ενέργεια. Μετά από τέσσερις εξαντλητικές μέρες στα Καρπάθια Όρη, έπεσαν το απόγευμα της Κυριακής οι τίτλοι του τέλους για το φετινό Red Bull Romaniacs. Μεγάλος νικητής, για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Βρετανός Graham Jarvis. Εξαιρετικός στα τεχνικά κομμάτια, με τεράστια προϋπηρεσία στους αγώνες Trial, ο Jarvis έμεινε μακριά από λάθη και κέρδισε τις τρεις από τις τέσσερις μέρες του αγώνα, χτίζοντας μια διαφορά ασφαλείας που του εξασφάλισε την τελική νίκη στη γενική κατάταξη.

Δεύτερος τερμάτισε ο χαμηλών τόνων Γερμανός Andreas Lettenbichler και στην τρίτη θέση, η έκπληξη του αγώνα, ο 21χρονος Βρετανός Jonny Walker έγινε ο νεώτερος αναβάτης που ανεβαίνει στο βάθρο του Red Bull Romaniacs. Στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, ο Walker σπατάλησε την πρώτη μέρα εκτός δρόμου ώσπου να μάθει τα μυστικά της πλοήγησης με την χρήση GPS, και όταν την τέταρτη μέρα είδε τον Chris Birch να τον απειλεί για την άνοδό του στο βάθρο, έδειξε την πραγματική του ταχύτητα. Αν και οδηγούσε για το μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης μέρας με σημαντική ζημιά στην εξάτμιση της μοτοσυκλέτας του που προκαλούσε υστέρηση στην απόδοσή της, κατάφερε να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο για την κατηγορία Pro.

Όμως στα ονόματα εκείνων που τερμάτισαν τον σκληρό αγώνα, είχαμε για άλλη μια φορά μια ελληνική παρουσία, με τον συντάκτη του περιοδικού ΜΟΤΟ, Ανδρέα Γκλαβά, ξεπερνώντας τα όρια της εξάντλησης να τερματίζει στην 18η θέση της κατηγορίας Expert Single και να δηλώνει:

“Μετά από δύο συμμετοχές και αντίστοιχους τερματισμούς στην κατηγορία Hobby Single, η φετινή απόφαση να λάβω μέρος στην σαφώς δυσκολότερη κατηγορία των Expert (Single) ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα προσεκτικό πέρασμα από τον επικίνδυνο Πρόλογο, όπου και κατάφερα να προκριθώ στα τελικά. Αλλά το κυρίως μέρος ήξερα καλά ότι ξεκινά στο βουνό, στις λάσπες και τα ατέλειωτα σκληρά χιλιόμετρα των τεσσάρων ημερών εκτός δρόμου.

Οι πρώτες δύο μέρες του αγώνα κύλησαν ομαλά, όμως κανένας μας δεν περίμενε τα όσα θα ζούσαμε την τρίτη ημέρα εκτός δρόμου. Ομολογουμένως στην πιο δύσκολη μέρα του αγώνα, υπήρχαν πολλά και συνεχή περάσματα που απλά ήταν αδύνατα. Σε αμέτρητα σημεία, με ιμάντες και σχοινιά τραβούσαμε ο ένας τον άλλο, με κάθε παραπάνω μέτρο ανεβάσματος να είναι μια μικρή επιτυχία. Σε αυτή την ασταμάτητη κόλαση, η εξάντληση ήταν δεδομένη κι έτσι ξεπερνώντας κατά σχεδόν δύο ώρες το όριο των 9.30 ωρών οδήγησης αποφάσισα στα τελευταία χιλιόμετρα να κατευθυνθώ στον τερματισμό από βοηθητικό δρόμο. Έχοντας εξαντλήσει το δικαίωμα της μίας εγκατάλειψης, ο τερματισμός την τέταρτη μέρα ήταν επιβεβλημένος, και ήρθε μετά από ώρες υπομονής, προσπάθειας και επιμονής.

Σε μια μάχη με τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό σου, τα συναισθήματα εναλλάσσονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Κάθε μέτρο είναι σπουδαίο, κάθε λεπτό πολύτιμο. Σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με το enduro, δεν έχω καν φανταστεί πως μια μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να περάσει κομμάτια όπως αυτά που είδα τις τέσσερις τελευταίες μέρες. Ο τερματισμός αποτελεί το μοναδικό στόχο, σε απασχολεί κάθε λεπτό, αλλά μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες ώρες επάνω στην μοτοσυκλέτα, ακόμη και κάτω από την αψίδα της Red Bull αρνείσαι να δεχτείς ότι συνέβη. Το Red Bull Romaniacs ξέρει κάθε φορά πώς να σε φέρνει πέρα και τόσο μακριά από τα δικά σου όρια”

Ανδρέας Γκλαβάς (Beta - 104)

Στο φετινό Red Bull Romaniacs συμμετείχε για πρώτη φορά ο Αχιλλέας Δήμου, ο οποίος πάλεψε, έσπρωξε, αλλά έμεινε από δυνάμεις και αποφάσισε να εγκαταλείψει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

“Άσχετα με το αποτέλεσμα, αισθάνομαι γεμάτος εμπειρίες και εικόνες από αυτή την τρομερή οργάνωση που λέγεται Red Bull Romaniacs. Μπορεί να μην κατάφερα να τερματίσω, αλλά μέσα σε λίγες μέρες μπόρεσα να δω και να μάθω τόσα πολλά που δεν ξέρω εάν θα κατάφερνα να μάθω σε χρόνια. Η διοργάνωση είναι απίστευτη, οι αναβάτες που συμμετέχουν και τερματίζουν πολύ πιο σκληροτράχηλοι και προπονημένοι από ό,τι περίμενα. Εύχομαι και ελπίζω να καταφέρω να βρεθώ ξανά στον αγώνα στο μέλλον.”

Αχιλλέας Δήμου (Husaberg - 107)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.redbullromaniacs.com

Πηγή: sportdog.gr