Ένα αυτοκίνητο για surfers και ποδηλάτες

Ένα αυτοκίνητο για surfers και ποδηλάτες

Σεπτέμβριος 16, 2015 - 10:42

Το Opel Vivaro γίνεται όχημα lifestyle. Ένα χρόνο αφότου λανσαρίστηκε η νέα γενιά του μεσαίου, ελαφρού επαγγελματικού οχήματος, η Opel παρουσιάζει το Vivaro Surf Concept.

Η κομψή, επιβατική έκδοση είναι ιδανική για σπορ δραστηριότητες. Πέντε έως έξι επιβάτες (ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων) μαζί με όλο τον σπορ εξοπλισμό τους χωράνε άνετα στο Vivaro Surf Concept. Το ευρύχωρο CrewCab van δείχνει ότι οι ικανότητες μεταφοράς φορτίου μπορούν να συνδυάζονται με υψηλά επίπεδα άνεσης και στυλ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί μία ιδιαίτερα πρακτική λεπτομέρεια: Διαθέτει ανεξάρτητο χώρο φόρτωσης 3.2 m3 – ή 4.0 m3 για την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. Επομένως, το Vivaro Surf Concept είναι ιδανικό για τη μεταφορά βρεγμένου ή βρόμικου εξοπλισμού μετά από μία εκδρομή στη θάλασσα ή στα βουνά χωρίς καν αυτό να γίνει αντιληπτό από τους επιβάτες. Η πρώτη έκδοση αυτού του σπορ οχήματος ελεύθερου χρόνου γίνεται αυτές τις ημέρες στην Φρανκφούρτη.

Το Vivaro Surf Concept προ-παραγωγής, με την αστραφτερή διχρωμία του (καφέ του χαλκού και λευκό)και τα διακοσμητικά αμαξώματος δείχνει εντυπωσιακό. Εξατομικευμένες ζάντες αλουμινίου της Irmscher αναδεικνύουν τη σπορ και κομψή εμφάνιση. Ωστόσο, το lifestyle van προβάλλει τις αληθινές αξίες του μόλις ανοίξουν οι πόρτες και η πίσω πόρτα, είτε μηχανικά ή μέσω του Keyless Open. Το Vivaro Surf Concept μπορεί να μεταφέρει μεγάλα φορτία. Εκτενής εξοπλισμός σκι ή χιονοσανίδες, σανίδες του σερφ ή ποδήλατα, ο χώρος φόρτωσης του πεντάμετρου transporter με συνολικό επιτρεπόμενο φορτίο μέχρι 2,9 T ικανοποιεί όλες τις προσδοκίες.

Το πάτωμα του χώρου φόρτωσης εφοδιάζεται με νέο σύστημα ραγών: ολόκληρο το πλάτος κάτω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων χρησιμοποιείται για έναν αποθηκευτικό χώρο κατάλληλο για μικροαντικείμενα. Το εσωτερικό, αποπνέει μία ευχάριστη ατμόσφαιρα η οποία δημιουργείται από το μπλε φωτισμό στα πλαϊνά τοιχώματα και την επένδυση οροφής. Όσοι δεν μπορούν να αποφασίσουν μεταξύ μιας εκδρομής στην παραλία και μιας βόλτας με το ποδήλατο μπορούν πολύ απλά να κάνουν και τα δύο, αφού το Surf Concept φέρει ειδική βάση οροφής για surfboard ώστε οι οπαδοί του σπορ να μην χρειάζεται να αποχωριστούν την σανίδα τους στις διακοπές.

Στην καμπίνα επιβατών συνυπάρχει το στυλ με την πρακτικότητα: το Irmscher Tourer Pack, με φίνο, μαύρο δέρμα και αντίθετη ασημί ραφή στα πλαϊνά πάνελ, το ταμπλό και τον επιλογέα ταχυτήτων χαρίζει μία σοφιστικέ αίσθηση επιβατικού αυτοκινήτου. Βελούδινα πατάκια premium ποιότητας χρησιμοποιούνται στο δάπεδο, κάνοντας το εσωτερικό του Vivaro πιο φιλικό και αθόρυβο, καθώς οι βελούδινες επενδύσεις μειώνουν σημαντικά το θόρυβο από την οδήγηση. Το νέο αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού διασφαλίζει ιδανικές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του οχήματος. Το lifestyle van διαθέτει ακόμα και προαιρετικό καλοριφέρ στάθμευσης. Επιπλέον, οι επιβάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων έχουν άνετη πρόσβαση μέσω συρόμενων θυρών σε κάθε πλευρά.

Οι οδηγοί μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους πολυάριθμα συστήματα ασφάλειας, υποστήριξης και infotainment. Οι αισθητήρες φωτός και βροχής μαζί με τους προβολείς ομίχλης διασφαλίζουν άριστη ορατότητα. Τα φώτα ημέρας χρησιμοποιούν ενεργειακά αποδοτικά LED. Ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες και καθίσματα οδηγού / συνοδηγού είναι θερμαινόμενα. Park Assist με κάμερα οπισθοπορείας προστατεύει από ανεπιθύμητες γρατζουνιές κατά τους ελιγμούς, ενώ ο περιοριστής ταχύτητας διασφαλίζει ότι ο οδηγός ποτέ δεν υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας.

Η τελευταία έκδοση Navi 50 IntelliLink παρέχει στον οδηγό πρόσβαση σε δελτία κυκλοφορίας για να αποφεύγει μποτιλιαρίσματα στη διαδρομή. Το σύστημα infotainment περιλαμβάνει TMC (Traffic Message Channel), μονάδα hands-free, audio streaming μέσω Bluetooth και Ευρωπαϊκούς χάρτες. Η λειτουργία είναι εφικτή μέσω οθόνης αφής επτά ιντσών ή φωνητικού ελέγχου Siri Eyes Free. Πρόσβαση σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, audio books, Facebook, Twitter και πολλά ακόμα επιτυγχάνονται μέσω της εφαρμογής aha. Το Vivaro Surf Concept συνοδεύεται επίσης από Wi-Fi Hotspot που διασφαλίζει σταθερή και ταχεία συνδεσιμότητα.

Έτοιμο για παραγωγή με ισχυρούς κινητήρες και αερανάρτηση

Υπερσύγχρονη τεχνολογία περιλαμβάνει έναν 103 kW/140 hp BiTurbo CDTI κάτω από το καπό. Αυτός αποδίδει ροπή 340 Nm και επιταχύνει το Vivaro Surf Concept μέχρι την τελική ταχύτητα των 180 km/h. Η έκδοση ecoFLEX με Start/Stop απαιτεί μόνο 6,1 lit diesel / 100 km, που αντιστοιχεί σε 160 grams CO2 / km (προκαταρκτικές τιμές). Με άλλα λόγια, το Vivaro Surf Concept εκτός από πολυτελές είναι οικονομικό και απολαυστικό.

Η αερανάρτηση στον πίσω άξονα εξουδετερώνει κάθε είδους ανωμαλίες στο δρόμο, προσφέροντας στους επιβάτες υψηλά επίπεδα άνεσης στο ταξίδι. Παράλληλα λόγω του μειωμένου μήκους των πνευματικών ελατηρίων (φούσκες) μειώνεται το ύψος του οχήματος κατά επτά εκατοστά στα 1,90 m, διασφαλίζοντας την πρόσβαση του Vivaro Surf Concept σε πολυώροφους χώρους στάθμευσης.

newsbeast.gr