Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ICOPRO Canyoning lvl 1-2

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ICOPRO Canyoning lvl 1-2

Οκτώβριος 04, 2013 - 20:02
Date: 
26/10/2013

Το Canyoning είναι δραστηριότητα που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα.

Η Outdoorway, δραστηριοποιούμενη για χρόνια στο Canyoning, αποτελώντας πιστοποιημένο Test Center του Διεθνή Οργανισμού Canyoning ICOPRO, οργανώνει τη διεξαγωγή δύο νέων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Canyoning για το Φθινόπωρο του 2013.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα θα γίνουν σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Canyoning ICOPRO, ενώ οι επιτυχόντες απόφοιτοι ενταγμένοι στο Παγκόσμιο Δίκτυο της ICOPRO θα μπορούν να απολαύσουν τα προνόμια του Διεθνή οργανισμού.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνονται είναι:

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Canyoneer Lvl 1

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 πλήρης ημέρες και στοχεύει στην αυτονόμηση του εκπαιδευόμενου με τη κίνηση σε οριζόντιο και κάθετο πεδίο.4

Χρόνος διεξαγωγής προγράμματος: 26/10/2013 έως 27/10/2013.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Canyoneer Lvl 2

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 1 πλήρη ημέρα και στοχεύει στην αυτονόμηση του εκπαιδευόμενου με τη κίνηση σε περιβάλλον ορμητικών νερών καθώς και με τις διαδικασίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης – αυτοδιάσωσης.

Χρόνος διεξαγωγής προγράμματος: 28/10/2013

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα θα διεξαχθούν σε φαράγγια περιορισμένης δυσκολίας κατάλληλα οργανωμένα για εκπαίδευση και σε άρτια οργανωμένα εκπαιδευτικά πεδία, σύμφωνα με τα Πρότυπα Ασφάλισης της ICOPRO.

Με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Canyoneer Lvl 1&2 οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώση όλων των τεχνικών κίνησης σε τεχνικά φαράγγια περιορισμένης δυσκολίας. (κατάβαση με σχοινί, άλματα, τσουλήθρες, καθώς και τεχνικές κίνησης ομάδας).

Εισηγητές των προγραμμάτων είναι Εκπαιδευτές Level 3 του Διεθνή Οργανισμού ICOPRO, Εκπαιδευτές (moniteurs) Γαλλικής και Ελληνικής (ΣΟΕ) Ομοσπονδίας.

Σκοπός Εκπαιδευτικού Προγράμματος Canyoneer Lvl 1-2-3

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Canyoneer Lvl 1-2-3 επιτρέπει στους συμμετέχοντες να οργανώσουν εξορμήσεις Canyoning και να χρησιμοποιήσουν βασικές τεχνικές δεξιότητες σε φαράγγια περιορισμένης δυσκολίας (βλ. Παράρτημα για "φαράγγια περιορισμένης δυσκολίας»). Θα γίνουν μέλη του Διεθνή Οργανισμού ICOPRO και θα λάβουν επαρκείς δεξιότητες για να χρησιμοποιήσουν σχοινιά και στη συνέχεια να γίνουν Αυτόνομοι σε φαράγγια περιορισμένης δυσκολίας.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Canyoneer Lvl 1-2-3 περιλαμβάνει τη τεχνογνωσία και τη γνώση που θα λάβουν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης καθώς και την τελική αξιολόγηση.

Προαπαιτούμενα Προγράμματος

Για τη συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Canyoneer Lvl 1-2-3 οι υποψήφιοι ΔΕΝ απαιτείται να έχουν κάποια προηγούμενη εμπειρία ή εξειδικευμένες γνώσεις, παρά μόνο αγάπη για τη φύση και να μεριμνήσουν κατάλληλα για τα ακόλουθα:

Θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει την ημερομηνία ενηλικίωσης τους.
Θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει τα online pre-test για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Canyoneer Lvl 1-2-3
Θα πρέπει να είναι σε καλή ψυχική και φυσική κατάσταση (Απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση).
Κολύμβηση: 50m
Τρέξιμο: 1km
Θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό με ημερομηνία έκδοσης εντός τριμήνου από την ημερομηνία έναρξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, που να πιστοποιεί ότι ο εκπαιδευόμενος είναι σωματικά και διανοητικά ικανός για συμμετοχή στη δραστηριότητα του Canyoning

Παρεχόμενος Eξοπλισμός

To Εκπαιδευτικό Κέντρο ICOPRO παρέχει το σύνολο του τεχνικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα:

Α. Τεχνικός εξοπλισμός παρεχόμενος από το Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Κράνος
Στολή νεοπρέν 5mm
Καλτσάκια και γάντια (προαιρετικά) νεοπρέν
Μπωντριέ (ζώνη ασφαλείας) ειδική για canyoning με προστατευτικό κάθισμα
Λανιέρες αυτασφάλισης spelegyca C-44 της εταιρείας PETZL ή παρεμφερείς
Καταβατήρας (οχτάρι)
Καταβατήρας Pirana
Φρένο στήθους
Φρένο χειρός
Ζώνη στήθους
Ποδοστήριο
Καραμπίνερ απλά
Καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS
Σφυρίχτρα
Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες
Αλουμινοκουβέρτα
Ειδικό στεγανό μπιτόνι
Σακίδιο PVC ειδικό για Canyoning
Ομαδικό φαρμακείο
Θερμό
Υλικά Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης

Β. Λοιπός απαιτούμενος ατομικός εξοπλισμός και υλικά συμμετέχοντα.

Παπούτσια για το φαράγγι, αντιολισθητικά και να αγκαλιάζουν τον αστράγαλο. Όχι σκληρά ορειβατικά και μαλακά αθλητικά.
Ατομικό φαρμακείο
Ισοθερμικό μπλουζάκι
Αντιανεμικό τζάκετ
Μαγιό
Καπέλο
Νερό
Πετσέτα
Σακούλες σκουπιδιών

Γ. Κατασκηνωτικός εξοπλισμός (για όσους θέλουν να διαμείνουν στο ύπαιθρο αντί σε οργανωμένα καταλύματα – μέριμνα συμμετεχόντων)

Αντίσκηνο
Υπνόσακο
Υπόστρωμα

Γενικές πληροφορίες διεξαγωγής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων:

Οι μετακινήσεις θα γίνονται με ιδιωτικά μέσα.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε ξενώνες που βρίσκονται κοντά στα φαράγγια, με οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων, ενώ στα μέρη διεξαγωγής των προγραμμάτων θα υπάρχει και η δυνατότητα για διανυκτέρευση στο ύπαιθρο με αντίσκηνα.

Κόστος Εκπαιδευτικών Προγραμματων:

Το κόστος για την παρακολούθηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Canyoneer Lvl 1 ανέρχεται σε 250 ευρώ, ενώ για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Canyoneer Lvl 2 το κόστος ανέρχεται στα 150 Ευρώ.

Στα μέλη διασωστικών ομάδων, στους φοιτητές, στους άνεργους, στους στρατεύσιμους, παρέχεται έκπτωση 10% στα προαναφερόμενα κόστη συμμετοχης.

Στο κόστος του προγράμματος δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής

Περαιτέρω Πληροφορίες Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Outdoorway
ICOPRO

Πληροφορίες για την ICOPRO

Ιστορία

Η ICOPRO ιδρύθηκε από ανθρώπους, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη δραστηριότητα του Canyoning.

Απο το 2011 η ICOPRO θεωρείται μοντέλο διεθνούς οργανισμού με εξειδίκευση στις δραστηριότητες και την εκπαίδευσή του Canyoning. Στόχος είναι η ανάπτυξη του Canyoning σε παγκόσμιο επίπεδό όχι μόνο για περιστασιακούς συμμετέχοντες που θέλουν να δοκιμάσουν εναλλακτικές δραστηριότητες, αλλά και τους λάτρεις του σπορ, τους εκπαιδευτές και τα συνεργαζόμενα με την ICOPRO κέντρα.

Υπηρεσίες

Αναπτύσσουμε και ενθαρρύνουμε ένα υψηλού επιπέδου διεθνές επαγγελματικό δίκτυο που αποτελείται από έμπειρους ειδικούς, εκπαιδευτές και συνεργαζόμενα με την ICOPRO κέντρα, εστιαζόμαστε πάντα στη δική σας ασφάλεια. Συνεχώς αναβαθμίζουμε το ποιοτικό μας επίπεδο σε συνεργασία με όλους όσους ασχολούνται ενεργά με το canyoning και την εξέλιξη του.

Φιλοσοφία

Η άριστη ποιότητα και υπεροχή είναι η καθημερινή μας δέσμευση. Συνεχώς εστιαζόμαστε στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για canyoning ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια απολαυστική και ασφαλή δραστηριότητα προσαρμοσμένη στις οδηγίες της εκάστοτε χώρας και τις ανάγκες του κάθε συγκεκριμένου φαραγγιού. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται και ο ποιοτικός έλεγχος των κέντρων που συνεργαζόμαστε μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε την εξέλιξη του κάθε μαθητή/εκπαιδευόμενου και να προσαρμόζουμε ανάλογα κάποια συγκεκριμένα θέματα αν χρειαστεί. Οι εκπαιδευτές και τα συνεργαζόμενα με την ICOPRO κέντρα έχουν τα προσόντα, έχουν όλες τις προδιαγραφές, είναι άριστοι στον τομέα τους και οι εξειδικευμένες τους μέθοδοι, επιτρέπουν να δείτε άμεσα αποτελέσματα και πρόοδο στις ικανότητες σας.

Σκοπός

Η ICOPRO εστιάζει σε σας, στο διεθνές επαγγελματικό χώρο, και στο συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον αυτών που αγαπούν το Canyoning και είναι έτοιμοι να κατακτήσουν και να απολαύσουν με ασφάλεια το σπορ.

Η Εξάσκηση και η Εκπαίδευση με την ICOPRO αποτελεί εγγύηση για διασκέδαση και επαγγελματικού επιπέδου κατάβαση Canyoning.