Εκατό δύτες πάνε για ρεκόρ Γκίνες με ταυτόχρονη κατάδυση

Εκατό δύτες πάνε για ρεκόρ Γκίνες με ταυτόχρονη κατάδυση

Σεπτέμβριος 17, 2014 - 13:04

Από 16 χώρες ήταν οι εκατό δύτες που κατέβηκαν στο βυθό της Κόκκινης Θάλασσας, με σκοπό μία πρωτότυπη κατάδυση, αναζητώντας μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Εκατό δύτες από 16 χώρες συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στην παραλία της πόλης Ελιάτ στην Κόκκινη Θάλασσα. Διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο Γκίνες, έκαναν ταυτόχρονη κατάδυση την οποία παράλληλα κινηματογραφούσαν.

Επρόκειτο στην ουσία για έναν υποβρύχιο φωτογραφικό διαγωνισμό, αφού οι δύτες- φωτογράφοι τράβηξαν φωτογραφίες χωρισμένες σε πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και φωτογραφία μόδας και φωτογραφία ψαριών. Όλα αυτά που γίνονταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ήταν σε απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο, από όπου την παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι αυτό που περιμένουν τώρα, για να βεβαιωθούν ότι κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ, είναι να μάθουν τον ακριβή αριθμό των θεατών τους.

Το πρώτο βραβείο κέρδισαν ο Ισραηλινός φωτογράφος Eyal Cohen και ο Ιαπωνέζος συνάδελφός του, Yuzuru Masuda.

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου που φιλοξένησε το διαγωνισμό σημείωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν αρκετά ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι συμμετέχοντες σε αυτόν.

«Καταδυθείτε, καθίστε και χαμογελάστε στην κάμερα. Ευχαριστηθείτε το πάρτι κι εμείς αναλαμβάνουμε την ασφάλειά σας» είπε ο ίδιος πριν οι εκατό κατέβουν κάτω από τα ζεστά νερά της Κόκκινης Θάλασσας.