Εισαγωγή στο Kick Box

Εισαγωγή στο Kick Box

Φεβρουάριος 18, 2011 - 11:55

Το Kick Boxing είναι ένα πολύ δυναμικό, εντυπωσιακό και αρκετά απαιτητικό άθλημα με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στα Extreme Sports. Ιδιαίτερα η οργάνωση K1 αποτελεί το βασιλιά του θεάματος στα μαχητικά αθλήματα.
Πρόκειται για άθλημα το οποίο μπορούμε να βρούμε πλέον σε όλα τα γυμναστήρια της γειτονιάς μας αλλά και σε πάρα πολλές σχολές που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Το Kick Boxing χαρακτηρισμένο ως «σκληρό» σπορ ήταν κάποτε προνόμιο των αντρών, αλλά τα τελευταία χρόνια  οι γυναίκες έχουν εισβάλλει δυναμικά  αποδεικνύοντας ακόμα και στο αγωνιστικό μέρος του αθλήματος ότι είναι ανταγωνιστικές και αρκετά εντυπωσιακές. Αρκετά ελκυστικό και προσιτό πλέον   έχει κατακτήσει και τα δύο φύλα αλλά και όλες τις ηλικίες (από 5 έως 50 ετών). Σε αυτό βέβαια συμβάλλει η ευκολία της εκμάθησής του και το χαμηλό κόστος –δίδακτρα, εξοπλισμός- με αποτέλεσμα να βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Kick Boxing είναι ο συνδυασμός υψηλής τεχνικής κατάρτισης με την εξαιρετική γυμναστική και την φυσική κατάσταση που εξασφαλίζει σε όλους όσοι ασχολούνται με αυτό. Επιπλέον, όπως όλα τα μαχητικά αθλήματα , έτσι και το Kick Boxing αποτελεί ένα πολύ καλό μέσο αυτοάμυνας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το Kick Boxing είναι τόσο ελκυστικό για τις γυναίκες.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Kick Boxing   http://www.pok.gr/  , να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο  γυμναστήριο της γειτονιάς σας, όπως επίσης και μέσω του site μας όπου θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για το Kick Boxing.

 

ΥΣ. Τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε με ενδιαφέρον αφιερώματα στην κατηγορία του Kick Βox.