Εισαγωγή στην Χρωματοσφαίρηση (Paintball)

Εισαγωγή στην Χρωματοσφαίρηση (Paintball)

Ιανουάριος 18, 2011 - 19:13

Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας υπάρχει ένα άθλημα που γνωρίζει μεγάλη άνθιση ή καλύτερα ένα εναλλακτικό άθλημα. Ποιο ειναι αυτό? Το Paintball (Χρωματοσφαίρηση)..!!

Ήταν μάλλον την άνοιξη του 1976 ή του 1977, όταν ο Hayes Noel και ο Charles Gaines , πίνοντας τζίν και συζητώντας, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα αλλόκοτο παιχνίδι με σκοπό να προκαλέσουν τους φίλους τους. Το paintball ξεκινά στο Henniker στην ουσία το 1981 στο New Hampshire. Οι δημιουργοί του, Bob Guernsey,Hayes Noel, και Charles Gaines, συζητούσαν την ιδέα το εάν έπρεπε τελικά να παίξουν το παιχνίδι τους. Η διαφωνία τους κράτησε για λίγα χρόνια. Το nelspot είχε αγοραστεί και είχε δοκιμαστεί στον γιο του Charles, τον Shelby, ο οποίος είπε πως δεν πόναγε και πάρα πολύ. Στις 27 Ιουνίου 1981 διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι paintball, με 12 παίκτες να συναγωνίζονται αναμεταξύ τους με nelspot 007. Τα χρόνια πέρασαν και το paintball εξελίχθηκε και ήρθε και στην χώρα μας, όπου την τελευταία 10ετία γνωρίζει μεγάλη δημοτικότητα σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου.

Το Paintball χωρίζεται σε 3 εκφάνσεις. Το speedball που είναι και το πιο αθλητικό, το recball(recreational paintball) που είναι το πιο αναπαραγωγικό- ευδιάθετο και το mil/sim(military simulation) που είναι θα λέγαμε το πιο “θεατρικό” και παίζεται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους(δάση-βουνά).

Το πρωτεύον στο Paintball είναι η ασφάλεια των παικτών για αυτό ο βασικός και απαράβατος κανόνας από όλους είναι η μάσκα που πρέπει να φοράνε οι συμμετέχοντες!!!!
Το μέσο κόστος για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το paintball κυμαίνεται στα 200 με 250 ευρώ ενώ ανάλογα με το εξοπλισμό(και την τσέπη) μπορούν να προστεθούν αρκετά ευρώ ακόμα......
Βέβαια η πιο οικονομική επιλογή αλλά και η δοκιμή ενός τέτοιου Sport – Hobby είναι η επίσκεψη ενός πεδίου. Δηλαδή, κάποιοι χώροι τεχνητοί ή φυσικοί που φιλοξενούν ομάδες παιχτών για απολαυστικά παιχνίδια και αναγνωρισιμότητα του.
Το κόστος... μόνο στα 25 ευρώ το άτομο για παιχνίδι γύρω στις 3 με 4 ώρες.

 

Ιωάννης Καρυτιανός