Δρομολογείται η χωροθέτηση Καταδυτικών Πάρκων

Δρομολογείται η χωροθέτηση Καταδυτικών Πάρκων

Οκτώβριος 11, 2013 - 10:38

Η Ελλάδα θα μπορούσε, με τη θεσμοθέτηση καταδυτικών πάρκων, να καταστεί ένας νέος παγκόσμιος καταδυτικός προορισμός με συγκριτικό πλεονέκτημα τη μεγάλη ποικιλομορφία που διαθέτει, «τραβώντας» τα 8 εκατομμύρια των αθλητών που ασχολούνται με την κατάδυση σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε τρεις μήνες θα έχουν χωροθετηθεί Καταδυτικά Πάρκα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο δημιούργησε ειδική διυπουργική επιτροπή γι αυτό το σκοπό.

Η Ελλάδα θα μπορούσε, με τη θεσμοθέτηση καταδυτικών πάρκων, να καταστεί ένας νέος παγκόσμιος καταδυτικός προορισμός με συγκριτικό πλεονέκτημα τη μεγάλη ποικιλομορφία που διαθέτει σε βυθούς υφάλους, σπήλαια, και ναυάγια.

Συνεπώς, θα μπορούσε να προσελκύσει τα 8.000.000 των αθλητών που ασχολούνται παγκοσμίως με το άθλημα της κατάδυσης.

Το ΥΠΕΚΑ εκτιμά ότι ο καταδυτικός τουρισμός θα φέρει στη χώρα ποιοτικό τουρισμό υψηλού οικονομικού επιπέδου, προσελκύοντας μία αρκετά διαδεδομένη και δημοφιλή τουριστική δραστηριότητα που είναι παράλληλα φιλική προς το περιβάλλον.

Με την ολοκλήρωση του έργου της διυπουργικής επιτροπής, και τη γνωμοδότηση για τη χωροθέτηση, θα προκύψει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τους όρους, τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να επιτραπούν δραστηριότητες καταδυτικών πάρκων στη χώρα μας.

Πηγή: skai.gr