Δραστηριότητες υπό το φως της Πανσέληνου

Δραστηριότητες υπό το φως της Πανσέληνου

Αύγουστος 30, 2012 - 10:35

Προτάσεις για δραστηριότητες που διοργανωνόνται το Σαββατοκύριακο κάτω από το φως της Πανσελήνου.

2ήμερο κατασκήνωσης με νυχτερινό rafting στο Λούσιο-Αλφειό
Νυχτερινό Rafting στο Λούσιο-Αλφειό 70€
Η κατάβαση θα διαρκέσει πάνω από 1:30 ώρα περίπου μέσα σε ένα πρωτόγνωρο για εσάς περιβάλλoν. Οι σκιές των δένδρων θα εναλλάσσονται με το φως του φεγγαριού ενώ υπάρχουν σημεία όπου θα επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, αφού η βλάστηση δεν θα επιτρέπει στο φως να εισχωρεί  μέσα στο ποτάμι, εμείς θα γλιστράμε στο άφαντο νερό του ποταμού. Καθώς προχωράμε το τοπίο αλλάζει και το σκοτάδι δίνει την θέση του στο φως του φεγγαριού
Πρόγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ
10.30  Άφιξη το βράδυ  στη βάση μας στο χωριό Μάραθα ( Βλαχόρραφτη ). Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αρχίζει η προετοιμασία για την νυχτερινή κατάβαση. Αμέσως μετά μεταφερόμαστε στην εκκίνηση της διαδρομής. Η κατάβαση ολοκληρώνεται στο σημείο της κατασκήνωσης ( Γεφύρι Κούκου ) όπου μας περιμένoυν  ζεστά  hot dogs, κρασί,μπύρα,τσίπουρο και φυσικά καλή παρέα.
Γνωριμία της ομάδας με τον γύρο χώρο της κατασκήνωσης και τακτοποίηση της στις σκηνές ή επιστροφή στη βάση και αναχώρηση
ΚΥΡΙΑΚΗ
Η ομάδα ξυπνά και παίρνει το πρωινό της στην κατασκήνωση και έχει ελεύθερο χρόνο για κολύμπι στις βάθρες του καταρράκτη.
Ακολουθεί αναχώρηση για το χωριό Μάραθα(Βλαχόρραφτη)  όπου είναι και ο τελικός προορισμός της εκδρομής μας.
Προτάσεις της Trekking Hellas:
Μπορείτε την Κυριακή να επιλέξετε μια από τις άλλες μας δραστηριότητες (rappel, monoraft, hot dog) ή απλά να γνωρίσετε τα όμορφα αξιοθέατα της περιοχής όπως το Μουσείο υδροκίνησης Δημητσάνας και το Λαογραφικό μουσείο Στεμνίτσας. 
 
Rafting με πανσέληνο στον Άραχθο
31/8 &1/9
Νυχτερινή κατάβαση στη διαδρομή φαράγγι.  
Σημείο συνάντησης : στη βάση μας - Ξενοδοχείο "Γεφύρι πλάκας"
Ώρα συνάντησης : 22:00 μμ 
Τιμή : 30€/άτομο 
Ημερομηνίες υλοποίησης : 
2/8 Πανσέληνος , 3/8 και 4/8 Σάββατο βράδυ.
Παρασκευή 31/8 Πανσέληνο και Σάββατο 1/9.
Διαμονή : στο Ξενοδοχείο Γεφύρι της Πλάκας με 22€/άτομο και στο ξενοδοχείο Δασικό χωριό Κέδρος σε ξύλινα σπιτάκια 2 ή 4 ατόμων 30€/άτομο.
 
Βραδινή πεζοπορία υπό το φως της πανσελήνου
Αν θέλετε να περάσετε μια διαφορετική βραδιά, μακριά από τη πολύβουη ζωή της πόλης, ελάτε μαζί μας για μια βραδινή πεζοπορία στη καρδιά του δρυμού της Πάρνηθας.
Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι ένας φακός και την καλή σας διάθεση.
Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς.
Μέχρι και τον τρόπο που θα έρθετε.
Το πρόγραμμά μας.....
 
18:00 αναχώρηση από Αθήνα με mini bus από το σταθμό μετρό στο Μεταξουργείο (έξω από τράπεζα MARFIN), στην πλατεία Καραϊσκάκη (περιορισμένος αριθμός θέσεων, δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή)
19:00 άφιξη στην Πάρνηθα
19:30 – 21:30 βραδινή πεζοπορία. Ξεκινάμε την πεζοπορία μας, κινούμαστε βορειοανατολικά ώστε να έχουμε το φεγγάρι κατά μήκος της διαδρομής μας, Όλη η διαδρομή είναι πνιγμένη  στα έλατα και το βράδυ η ησυχία του δάσους σε ταξιδεύει μέσα στα παραμύθια. Κάνουμε στάση για ξεκούραση και επιστροφή στο αρχικό μας σημείο
21:30-22:15 επιστροφή στο καταφύγιο. Στάση για ρόφημα ή φαγητό
22:30 -  αναχώρηση από Πάρνηθα
23:30 άφιξη στην Αθήνα
Τιμή: 15€/άτομο - 30% έκπτωση για τα παιδιά
          συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά
Τι να έχετε μαζί σας: άνετα ρούχα και παπούτσια για τη δραστηριότητα, αδιάβροχο μπουφάν, μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε, παγούρι ή μπουκάλι με νερό, καπέλο ή σκούφο,σνακ, φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά), φακός για τις βραδινές πεζοπορίες.
 
Περισσότερα στο trekking.gr