Downhill στο μονοπάτι της Οστρακίνας

Downhill στο μονοπάτι της Οστρακίνας

Ιούλιος 11, 2012 - 14:20

Πριν μερικά χρόνια βλέποντας τους ορειβάτες που έκαναν τη διαδρομή Καταφύγιο – Οστρακίνα και πάλι πίσω ακριβώς απέναντι στο ΧΚ Μαινάλου, δεν θα μου περνούσε από το μυαλό με τίποτα ότι θα έκανα ακριβώς την ίδια διαδρομή με DH ποδήλατο.

Και όμως, πριν μερικές μέρες σε μια ποδηλατική συνάντηση με φίλους και μέλη του Μ.Τ.Β Αρκαδίας,  μετά από μια κουραστική μέρα προπονήσεων στο φανταστικό DHλάδικο A4 μονοπάτι της Βυτίνας, εκεί που απολαμβάναμε τον ελληνικό μας στην βεράντα του Καταφυγίου, έπεσε ξαφνικά η ιδέα από τον Αντιπρόεδρο, και να ο διάλογος…

− Βρε Πρόεδρε, δεν πάμε να κάνουμε την διαδρομή της Οστρακίνας ;
− Αντέχεις ;
− Όσο πάει τέλος πάντων…
− Λοιπόν… προχώρα, πάμε !!!

Με αφορμή λοιπόν μια φράση, πραγματοποιείται μια επιθυμία που είχαμε  εδώ και δυο χρόνια περίπου σαν στόχο, όταν πρωτοξεκινήσαμε τις αναζητήσεις μας στον ορεινό όγκο του Μαινάλου .
Βασικά, κάθε φορά περνούσαμε από την συγκεκριμένη διασταύρωση, απλά προσπερνούσαμε και καταλήγαμε στο Death point προς Λεβίδι, αγνοώντας την επιβλητική κορυφή δεξιά μας .

Έτσι λοιπόν, αργά το απόγευμα του Σαββάτου και με τη συννεφιά που ήταν καθοριστική για το άνετο ανέβασμά μας, πήραμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα 18 κιλών DH ποδήλατα και άρχισε το σπρώξιμο προς την κορυφή .
Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες, γιατί το τοπίο καθώς αρχίζαμε και ανεβαίναμε μας άφηνε όλο και περισσότερο άφωνους, ήταν απλά καταπληκτικό!
Το πρώτο δε ¼ της ανάβασης ήταν θα έλεγα και το πιο δύσκολο σημείο, καθώς επίσης και τα τελευταία εκατό μέτρα πριν την κορυφή .

Αρκετά δύσκολο εγχείρημα τόσο δε στο ανέβασμα αλλά ακόμα πιο δύσκολο στο κατέβασμα όπου εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους  ειδικά στην παρατεταμένη κατηφορική τραβέρσα η οποία σε χωρίζει λίγα εκατοστά από την απότομη πλαγιά του βουνού .
Η διάρκεια της κατάβασης ήταν περίπου στα 17 λεπτά .
Ευχαριστούμε πολύ τον Τάσο, φύλακα  του Καταφυγίου, και τον Γιάννη Π. παλιό μέλος του Ε.Ο.Σ Τρίπολης , για τις οδηγίες που μας έδωσαν  καθώς επίσης και το Freeride.gr για την τεχνική υποστήριξη,το στήσιμο των ποδηλατών και τον εξοπλισμό .

ΠΗΓΗ : Η ομάδα του Freeride.gr