ΔΙΟΛΚΟΣ: Αγώνας τρεξίματος στις ράγες (Rail Running)

ΔΙΟΛΚΟΣ: Αγώνας τρεξίματος στις ράγες (Rail Running)

Νοέμβριος 07, 2015 - 11:23
Date: 
22/11/2015

Οι αθλητές θα διανύσουν το τμήμα της εγκαταλειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής, που ενώνει δύο ιστορικές πόλεις, τα Μέγαρα κ την Κόρινθο. 

Αφετηρία θα είναι ο χώρος του πάρκινκ στο σταθμό του προαστιακού (Αθηνών-Κορίνθου) της Νέας Περάμου που βρίσκεται στην παλιά Εθνική Οδό  κ τερματισμός η αρχαία Δίολκος της Κορίνθου.  Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει μήκος διαδρομής 50 περίπου χιλιομέτρων.

Η σιδηροδρομική γραμμή θα είναι το κύριο μονοπάτι των αθλητών.

H ώρα εκκίνησης του αγώνα  θα είναι στις 9 το πρωί.Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα πρέπει να παρευρεθούν μια ώρα πρίν την εκκίνηση του αγώνα για να παραλάβουν απο την αφετηρία (πάρκινκ Προαστιακού Νέας Περάμου) το νούμερο τους. Επίσης μια σύντομη κατατοπιστική τεχνική ενημέρωση θα γίνει πρίν την εκκίνηση.

Το επίσημο όριο τερματισμού θα είναι οι 8 ώρες. Ενδιάμεσοι σταθμοί εγκατάλειψης του αγώνα ορίζονται οι σταθμοί προαστιακού στα Μέγαρα, στην Κινέττα κ στους Αγίους Θεοδώρους όπου οι αθλητές θα μπορούν να επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης του αγώνα ή στην Αθήνα χρησιμοποιώντας τον προαστιακό.

Υπηρεσίες/Βραβεύσεις

Θα υπάρχει χρονομέτρηση κατά τη διάρκεια του αγώνα κ στου τρεις  3 πρώτους αθλητές η αθλήτριες θα επιστραφεί το ποσό της συμμετοχής (25 ευρώ).    Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες εμπρόθεσμα θα επιστραφούν τα 10 από τα 25 ευρώ.

Στους τρεις πρώτους αθλητές η αθλήτριες,  θα δοθεί χειροποίητο αναμνηστικό βραβείο (αγαλματίδιο) αντάξιο της προσπάθειας τους. Στους υπόλοιπους αθλητές που θα τερματίσουν εντός χρονικών ορίων τον αγώνα, θα δοθεί επίσης αναμνηστικό μετάλλιο (αγαλματιδιο).

Τέλος στους σταθμούς τροφοδοσίας, θα παρέχεται στους αθλητές νερό φρούτα κ φαγητό τύπου σνακ.

Κριτήρια συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές και αθλήτριες έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20) έτος της ηλικίας τους κ έχουν πρόσφατα εξετασθεί από γιατρό.     

Υπογραμμίζεται ότι ο RailRunning Diolkos είναι ένας αγώνας με μεγάλο βαθμό δυσκολίας κ απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση κ εμπειρία σε μαραθώνιους κ trail running αγώνες.

Συνδρομή     

Η συνδρομή για την εγγραφή στον αγώνα ορίζεται στα 25 ευρώ.Η συνδρομη θα πληρώθει στον παρακάτω  τραπεζικό λογαριασμό 

Αρ.Λογαριασμου  6049-010216-720 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αρ.ΙΒΑΝ GR37 0171 0490 0060 4901 0216 720

'Ονομα Δικαιούχου.Παπαδάκη Αθανασία.

Αιτιολογια: Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε σαν αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας κ να στειλετε email επιβεβαιώσης πληρωμής με το αποδεικτικό του καταθετηρίου.

Συγκεκριμένα για την έγκυρη εγγραφή των αθλητών στον αγώνα θα πρέπει να αποσταλεί στο email :johnaggelop@yahoo.com ,ονοματεπώνυμο αθλητή/τριας,ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνο επικοινωνίας έως τις 10 Νοεμβριου 2015 κ να πληρωθεί η αντίστοιχη συνδρομή εως τις 12 Νοεμβρίου 2015.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής ορίζεται στους 50 αθλητές λόγω ομαλής διεξαγωγής του αγώνα.

Μετακίνηση Αθλητών

Η διοργάνωση θα φροντίσει την μεταφορά ων αθλητών με δικά της μέσα από το σημείο τερματισμού (Αρχαία Δίολκος) έως τον προαστιακό της Κορίνθου. Από εκεί οι αθλητές θα μπορούν να πάρουν τον προαστιακό με δικό τους κόστος κ να επιστρέψουν στο σημείο αφετηρίας του αγώνα στη Νέα Πέραμο. Η διοργάνωση θα μεταφέρει τα πράγματα των αθλητών (ενα σακίδιο για κάθε αθλητή) στο σημείο του τερματισμού.

Σταθμοί Τροφοδοσίας

Η διοργάνωση έχει ορίσει τους πρακάτω 5 σταθμούς τροφοδοσίας.(Ο κάθε αθλητής πρέπει να φέρει υποχρεωτικά ασκό η μπουκαλάκι δικό του για υδροδοσία).Σνακ,φρούτα κ αναψυκτικά τύπου κόλα θα υπάρχουν σε κάθε σταθμό.

Σταθμοί

α)Μέγαρα

β)Κινέττα

γ)Άγιοι Θεώδοροι

δ)Καλαμάκι

ε)Τερματισμός Αρχαία Δίολκος

 

Απαραίτητος  Eξοπλισμός

Σαν απαραίτητος εξοπλισμός κρίνεται απο την διοργάνωση ο παρακάτω.

-δοχείο ή ασκός υδροποσίας, χωρητικότητας τουλάχιστον 1 λίτρου (ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλητή).

-1 Σακίδιο μικρό (drop bag) που θα μεταφερθεί απο τήν διοργάνωση στον τερματισμό με τα προσωπικά αντικείμενα του κάθε αθλητή.

-1 αντιανεμικό/αδιάβροχο. Σε περίπτωση βροχής δεν θα διακοπεί ο αγώνας, εκτός ακραίων καιρικών φαινομένων.

-Παπούτσια τύπου trail και σόλα κατάλληλη για απορρόφηση κραδάσμων.

 

Συμβουλές/Οδηγίες Ασφαλείας

Η διαδρομή είναι πάνω σε σιδηροδρομικές ράγες με κάποιες μικρέςς παρακάμψεις. Θα υπάρχει σχετική σήμανση.Η διοργάνωση παρακαλεί τους αθλητές να προσέξουν στις διαβάσεις τον δρόμο για διερχόμενα αυτοκίνητα.Επίσης στις γέφυρες/γεφύρια πρέπει να περάσουν με προσοχή.Ειδικά  στις γέφυρες της Κακιάς Σκάλας και του Ισθμού.

Διαβάστε περισσότερα: http://rail-running9.webnode.gr