Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια

Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια

Νοέμβριος 20, 2017 - 13:37

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας προκήρυξε διαγωνισμό για την Παραχώρηση Απλής Χρήσης (Εκμίσθωση) του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» στο Όρος Βέρμιο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται εντός δημοτικού δάσους (άλσους) ιδιοκτησίας του Δήμου Νάουσας, σε υψόμετρο 1430-2005μ. Απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό είναι ασφαλτοστρωμένοι. Διαθέτει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμων αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας και γενικότερα συνθήκες κατάλληλες για χιονοδρομία και άλλες δραστηριότητες βουνού. Υπάρχουν πίστες για αρχάριους, πίστες μεγάλης δυσκολίας, καθώς και δρόμοι αντοχής μήκους 3,5-20 χλμ., (η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, εγκεκριμένη για διεθνείς αγώνες). Τη χειμερινή περίοδο (Δεκέμβριο-Απρίλιο) λειτουργούν 6 αναβατήρες (1 εναέριος αναβατήρας, 4 συρόμενοι αναβατήρες και 1 baby-lift).

Επίσης, διαθέτει πλήρες σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το οποίο εξασφαλίζει τεχνητό χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος των πιστών.

Η προς εκμίσθωση έκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου ανέρχεται σε 2.860 στρέμματα, ιδιοκτησίας κατά 100% του Δήμου Νάουσας, περιελθούσα σε αυτόν κατόπιν αγοράς των 4/5 όλου του δασικού κτήματος και παραχώρησης του 1/5 από το Ελληνικό Δημόσιο.  Εντός της προς εκμίσθωση έκτασης, υφίστανται κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως  Ξενοδοχείο «ΠΗΓΑΔΙΑ», Σαλέ Κορυφής ΧΚ 3-5 Πηγάδια, Καφέ-Μπαρ «Lift Bar», Καντίνες, Κατάστημα ενοικίασης σκι και σχολής σκι (Β’ Κατάστημα) κ.α.

Ο διαγωνισμός θα γίνει με το σύστημα του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 27  Νοεμβρίου στο Δημοτικό κατάστημα Νάουσας (2ος όροφος- Αίθουσα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου ) στην Νάουσα. Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 13.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση των φακέλων με την ένδειξη «φάκελος δικαιολογητικών» και «φάκελος οικονομικής προσφοράς». Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας ορίζεται το ποσό των 25.000 ευρώ για την σεζόν 2017-2018.