Δεύτερος αγώνας τριάθλου X-Event στη λίμνη Λάδωνα (photos)

Δεύτερος αγώνας τριάθλου X-Event στη λίμνη Λάδωνα (photos)

Ιούλιος 09, 2013 - 12:09

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το ορεινό τρίαθλο X-Event στη λίμνη του Λάδωνα  με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας. Το τρίαθλο περιλάμβανε κολύμβηση, ποδήλατο και τρέξιμο και  είχε μήκος αθροιστικά 41 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά 960 μέτρα.

Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί της Κυριακής στις 09:30 σε μια ηλιόλουστη μέρα με το αγώνισμα της κολύμβησης. Οι διαδρομές του ήταν  σχεδιασμένες έτσι ώστε  μπορούσε να συμμετέχει με άνεση  ένας  αρχάριος ή μέσος αθλητής αλλά μπορούσε  ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο  έμπειρος τριαθλητής. Υπήρχε η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος τις διαδρομές ατομικά ή σε ομάδα των δυο ή τριών ατόμων με την μορφή σκυταλοδρομίας και συνολικά συμμετείχαν 42 αθλητές και αθλήτριες.

Ο μονοήμερος αγώνας περιπέτειας (X-EVENT)  περιλάμβανε  500 μέτρα κολύμπι στην λίμνη κατόπιν 31,3 χιλιόμετρα ορεινή ποδηλασία και στο τέλος 9,2 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο χωρίς διάλειμμα χρόνου μεταξύ των αθλημάτων.
Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το παραδεισένιο περιβάλλον της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα.
Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν το φιλόξενο ταβερνάκι της Κανέλας στην παραλία της λίμνης του Λάδωνα που απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Μουριά.
Ο αγώνας αυτός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σκοπός των διοργανωτών ήταν να γίνει γνωστός και στο εξωτερικό, προσελκύοντας και ξένους αθλητές. Ο Δήμος Γορτυνίας είναι διατεθειμένος να στηρίξει και στο μέλλον παρόμοιες αθλητικές διοργανώσεις μιας και αυτή  η εκδήλωση καλλιεργεί το πνεύμα της φυσιολατρίας και του αθλητισμού, συμβάλει  στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και των εναλλακτικών δράσεων καθώς και στην ανάδειξη  του φυσικού πλούτου της λίμνης του Λάδωνα και της ευρύτερης περιοχής.