Cretan Union Cup

Cretan Union Cup

Οκτώβριος 11, 2013 - 12:18
Date: 
12/10/2013

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας CRETAN UNION CUP έχει διοργανωθεί προς τιμήν της ιστορικής επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την ελεύθερη Ελλάδα. Διαρκεί από 14-20 Οκτωβρίου. Ξεκινά από τα Χανιά πανηγυρικά συμβολίζοντας την ιστορική στιγμή της επίσημης έπαρσης της σημαίας στο φρούριο Φιρκά την 1η Δεκεμβρίου 1913, για να διαπλεύσει την Κρητική θάλασσα που από τα προϊστορικά χρόνια ήταν σταυροδρόμι των θαλασσοπόρων ιστιοπλόων όλης της Μεσογείου.

Η διαδρομή είναι Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Αγ. Νικόλαος με ενδιάμεσους σταθμούς στις πόλεις αυτές όπου θα διοργανωθούν επετειακές εκδηλώσεις.

Διοργανωτές είναι οι Περιφέρεια Κρήτης, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και οι Ναυταθλητικοί Όμιλοι της Κρήτης, μεταξύ των οποίων ο Ναυτικός και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων. 

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου θα καταπλεύσουν στα λιμάνι των Χανίων περίπου 15 σκάφη που συμμετέχουν στον αγώνα όπου θα τους παρασχεθούν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όλες οι απαιτούμενες λιμενικές διευκολύνσεις.

περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα κλπ μπορέι κανείς να βρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Cretan Union Cup: http://www.cucup.org/schedule/program.html, http://www.cucup.org