Βουτιές στη... Χύτρα

Βουτιές στη... Χύτρα

Αύγουστος 19, 2011 - 10:42

Ένα από τα ποιο εντυπωσιακά μέρη που πρέπει να επισκεφτεί όποιος παραθερίζει στα Κύθηρα είναι η βραχονησίδα Χύτρα ή αλλιώς Αβγό, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση απέναντι από το λιμάνι του Καψαλίου. Στη νότια πλευρά της Χύτρας βρίσκεται μια θαλάσσια σπηλιά με μαγικά χρώματα έξω και μέσα στο βυθό.

Στη είσοδο και αριστερά της σπηλιάς βρίσκεται η "Σπηλιά της γοργόνας" σύμφωνα με τοπικούς μύθους. Στο τέλος της σπηλιάς υπάρχει ένα καταφύγιο για φώκιες, όπου στο παρελθόν το είχαν "επισκεφτεί" και ναυτικοί για να προστατευθούν από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στο δύσβατο και απότομο έδαφος της Χύτρας θα βρείτε παντού το τοπικό λουλούδι” του νησιού η "Σεμπρε βίβα" (κατά λέξη σημαίνει "Ζωή για πάντα"). Στα απόκρημνα αυτά βράχια, έχουν χτίσει τις φωλιές τους οι Μαυροπετρίτες (Βαρβάκοι), σπάνιο καιπροστατευόμενο είδος πουλιού.

Για να επισκεφτείτε τη βραχονησίδα Χύτρα πρέπει να διαθέτετε δικό σας σκάφος ή να πάτε εκδρομή όπου διοργανώνει ο κ. Σπύρος (6974022079) με το σκάφος Αλέξανδρος (διαθέτει και γυάλινο πάτο για να βλέπετε το βυθό).

 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο που ακολουθεί...

youtube://v/X1F_Gu1q1Jg

youtube://v/6I_iBNNPc_g