Βουτιά στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο

Βουτιά στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο

Μάιος 24, 2012 - 13:25

Δείτε πως κατάφερε ο 42χρονος κασκαντέρ Gary Connery, να προσγειωθεί πάνω σε 18.600 χαρτόκουτα, πετώντας σε ύψος 760 μέτρων χωρίς τη βοήθεια αλεξίπτωτου (Pics+Vid)

Στέφεσαι στον ουρανό και αναρωτιέσαι. Είναι πουλί; Είναι αεροπλάνο; Όχι, είναι ένας 42χρονος κασκαντέρ από τη Μεγάλη Βρετανία ο οποίος "έσπασε" την περασμένη Τετάρτη το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης χωρίς αλεξίπτωτο από μεγαλύτερο υψόμετρο.
Ο λόγος για τον Gary Connery που έπεσε από ελικόπτερο το οποίο πετούσε σε ύψος 730 μέτρων πάνω από την επαρχία Όξφορντσάιρ για να καταλήξει μετά από ένα περίπου λεπτό πάνω σε 18.600 χαρτοκιβώτια.
Ο παράτολμος Gary φορούσε μια ειδική στολή με ενσωματωμένα φτερά τα οποία του επέτρεψαν να επιβραδύνει σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε η πτώση του να μην είναι μοιραία.
"Αισθάνομαι υπέροχα. Είμαι συνεπαρμένος. Προετοιμάστηκα και εκπαιδεύτηκα σκληρά γι' αυτή την προσπάθεια και είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο πρώτος που το κατάφερα. Θα ήθελα να ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν και πίστεψαν σε εμένα", σημείωσε.
Η ελεύθερη πτώση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Ο Gary Connery έχει εργαστεί σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως "Die Another Day", "Batman Begins" και "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".

Πηγή: news247.gr

youtube://v/un1C9TkP7JU