B.A.S.E. jump στο φαράγγι του Βίκου!

B.A.S.E. jump στο φαράγγι του Βίκου!

Δεκέμβριος 15, 2015 - 18:17

Δες τους B.A.S.E. jumpers, Ronald Overdijk και Aleksander Domalewski σε μια μοναδική wingsuit πτήση.

Ο φωτογράφος Χρήστος Μπουκώρος βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο φαράγγι του Βίκου και κατέγραψε με το φακό του το B.A.S.E jump που έκαναν οι Ronald Overdijk και Aleksander Domalewski. Δες φωτογραφίες και το video!

"Στην Ήπειρο στην περιοχή της Αστράκας, στα βουνά του Ζαγορίου, βρίσκεται το φαράγγι του Βίκου, το μεγαλύτερο φαράγγι στη χώρα μας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με μήκος 20χλμ. και βάθος περισσότερο από 1.000 μέτρα.

Τα απόκρημνα βράχια από τους “πύργους” της Αστράκας είναι επιβλητικά και ταυτόχρονα σου βγάζουν μία αίσθηση αδρεναλίνης για το τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις μέσα από κάποια extreme δραστηριότητα.

Ιστορικά το πρώτο άλμα B.A.S.E. jump στην περιοχή έγινε στης 11 Οκτωβρίου 2014, από τον φίλο και explorer extreme sports Πέτρο Λάππα, κάτοικο Ιωαννίνων."

"Μετά από 3,5 ώρες περπάτημα επιτέλους φτάσαμε στην κορυφή του πύργου 3, μέχρι εδώ ήταν τα εύκολα. Τοποθέτησα ένα καρφί ώστε να κάνουμε ένα μικρό ραπέλ και να φτάσουμε στην άκρη του γκρεμού. Αφού το ξαναείδα προσεκτικά, καιρός ήταν να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Σκαρφάλωσα μέχρι επάνω όπου φάγαμε και ήπιαμε ό,τι είχαμε μαζί μας ώστε να μην τα κουβαλάμε στον αέρα, ρίξαμε κορόνα - γράμματα για το ποιος θα πηδήξει πρώτος, και ο κλήρος έπεσε σε εμένα. Μετά από ένα μικρό ραπέλ έφτασα στο μικρό και αφιλόξενο πατάρι, ήταν η στιγμή που τόσο καιρό ονειρευόμασταν. Ήταν Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, μία ηλιόλουστη μέρα που μας χάρισε μία από τις πιο όμορφες και ιστορικές στιγμές για το B.A.S.E. jump στην χώρα μας", αφηγείται ο Πέτρος Λάππας.

Αλλά αυτό δεν μας έφτανε...

Θέλοντας να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες αυτού του φαραγγιού, απευθυνθήκαμε σε 2 πολύ έμπειρους B.A.S.E. jumpers με άπειρες ώρες πτήσεις, ώστε να γίνουν κάποιες δοκιμαστικές “πτήσεις” μέσα στο φαράγγι με Wingsuit!

Έτσι στο κάλεσμα, ανταποκρίθηκαν ο Ολλανδός Ronald Overdijk και ο Πολωνός Aleksander Domalewski οι οποίοι θα δοκίμαζαν με μια σειρά από άλματα το αν είναι εφικτό να μπεις μέσα στο φαράγγι, πηδώντας από τους πύργους.

Τα πρώτα άλματα ήταν αναγνωριστικά, και πάντα με πολύ επιφύλαξη. Πρέπει από το κατώφλι που πηδάς, να υπάρχει κενό τουλάχιστον 60 μέτρων και περισσότερο ή αρνητικό πέρασμα από κάτω, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να συντριβείς στα βράχια. Στο τέλος ο Domalewski, έκανε τη μεγαλύτερη πτήση, διανύοντας περίπου 3χλμ. στον αέρα, με υψομετρική διαφορά 1.300 μέτρα. Απίστευτο!

"Για την καταγραφή της πτήσης, χρησιμοποιήσαμε 4 action κάμερες, 2 DSLR και ένα drone… αλλά το πιο επιβλητικό ήταν, όταν ο Άλεξ (Aleksander Domalewski) πέρασε 2 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου με ταχύτητα που άγγιζε τα 250χλμ/ώ και αυτό που ένιωσα δεν περιγράφεται... Kάτι να είχε πάει λάθος και θα με είχε πάρει μαζί του! Το video και οι φωτογραφίες που τράβηξα εκείνη την ημέρα, ήταν η καλύτερη ανάμνηση και κάτι μοναδικό στο είδος του, στην Ελλάδα!" μας λέει ο Χρήστος Μπουκώρος.

Πλέον ο δρόμος έχει ανοίξει και είμαστε έτοιμοι για να σπάσουμε κάποια ρεκόρ!

από το RedBull.gr

Wingsuit Vikos RBH final